Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Pebble Beach 2018 – Lamborghini Aventador SVJ onthuld

Geschreven door David Leclercq op 23-08-2018

Vanavond vindt de openingsceremonie plaats voor de elegantiewedstrijd van Pebble Beach, maar Lamborghini onthult nu, een paar uur eerder, de nieuwe Aventador Superveloce Jota. Vermogen: 770 pk.

Lamborghini wacht dus niet tot de openingsceremonie vanavond voor de onthulling van de elegantiewedstrijd van Pebble Beach om zijn Aventador Superveloce Jota te onthullen. Een Brits concessiehouder heeft op Instagram een foto gepubliceerd van het monster. Het front is hertekend en ook achteraan zijn andere vormen te zien.

(Nog) geen details

De rest van het programma wordt vanavond onthuld en op dit moment hebben we nog geen details over de auto. Het enige wat we weten is dat hij de snelste Lambo ooit op de Nürburgring moet worden, want de Italianen publiceerden eerder een filmpje van een rondetijd van 6 min 44 s 97.

Lichter

Vast staat in elk geval dat de Superveloce zowel lichter als meer radicaal wordt dan de ‘klassieke’ Aventador al is. Tijdens de recordrit kregen we al een paar cijfers door, zoals bijvoorbeeld de vermogensstijging met 30 pk tot 770 pk, wat bovendien 80 pk meer is dan de Porsche 911 GT2 RS. Maar andere bronnen beweren dat het vermogen zelfs op 780 pk zou uitkomen. Afwachten…

Stroomlijn

De stroomlijn belooft sterk bestudeerd te zijn, want de frontsplitters zijn bijvoorbeeld nog breder dan die op de McLaren Senna. De auto heeft verder een ander uitlaatsysteem met twee buizen dat de uitlaatgassen ergens anders naartoe voert dan naar het midden van de diffuser zoals op de Huracan Performante. De Jota is trouwens een erfgenaam van de meest extreme Lamborghini’s uit de geschiedenis. Eerder waren er al een Miura en Diablo met dit logo, telkens extreem dure auto’s in een heel beperkte reeks. Kenners verwachten dat er niet meer dan 600 exemplaren van deze versie zullen worden gemaakt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten