Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Tesla Model 3 Performance en AWD: technische details

Geschreven door David Leclercq op 22-05-2018

Tesla-CEO Elon Musk heeft via Twitter de technische details verklapt van de Model P, de Performance-versie, en van de vierwielaangedreven AWD. Musk belooft dat de Performance een BMW M3 overklast…

Elon Musk heeft via Twitter de technische details onthuld van de Model 3 P, de Performance-versie van het model, naast die van de vierwielaangedreven Dual Motor-variant met twee elektromotoren. Zoals gebruikelijk schuwt de CEO van Tesla de grote woorden niet en noemt hij zijn nieuwe auto een M3-killer.

Model 3 Dual Motor

Zowel de ‘gewone’ Model 3 AWD als de P zijn Dual Motor-versies, wat betekent dat ze vierwielaandrijving hebben. Dat zal ongetwijfeld nodig zijn om alle koppel op straat te kunnen brengen. Het verschil zit hem volgens de Twittergrage Tesla-baas in het feit dat de ene versie is toegespitst op pure prestaties en de andere op rijbereik. Beide motoren werken onafhankelijk van elkaar, zodat de auto nog kan doorrijden als één van de twee in panne zou vallen.

Bijna 500 kilometer

Beide versies beloven een rijbereik van 310 mijl of zo’n 498 kilometer. De AWD-versie is 5.000 euro duurder en sprint van 0 naar 60 mph (96 km/u) in 4,5 seconden, wat ongetwijfeld een sprint van 0 naar 100 km/u zal geven in 4,6 of 4,7 seconden. De topsnelheid ligt op 225 km/u. De P-versie piekt bij 250 km/u en doet de Amerikaanse standaardsprint in 3,5 seconden, dus in km/u wordt dat 3,6 of 3,7 seconden tot 100 km/u. In de VS zou een full option P maar zonder Autopilot 78.000 dollar (66.300 euro) kosten. Dat verklaart waarom Musk verwijst naar de even dure M3 terwijl de Tesla beter presteert. Europese prijzen zijn er nog niet voor de nieuwe versies.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten