Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Tesla Model Y: leveringen beginnen in augustus 2021!

Geschreven door Yeelen Möller op 09-07-2021

Het lange wachten op de compacte SUV van Tesla is voorbij, klanten die een pre-order hebben geplaatst, mogen hun Tesla Model Y verwachten in augustus. Bestel je nu een Long Range, dan staat hij in september voor je deur.

Bijna anderhalf jaar na de Amerikaanse lancering van de Tesla Model Y maakt de compacte SUV - naar Amerikaanse standaarden, met zijn 4,75 meter lengte is hij iets groter dan een BMW X3 - eindelijk de oversteek naar onze markt. Wie een pre-order heeft geplaatst voor de Model 3-afgeleide, ontvangt een uitnodiging om zijn bestelling af te ronden (lees: het geld over te maken). Deze exemplaren zouden dan al vanaf augustus 2021 worden geleverd.

>>> Lees ook onze Eerste Test van de Tesla Model Y

Als je nu via de website van Tesla een bestelling plaatst voor een Model Y, zou de auto al in september voor de deur staan. Een zeer snelle levertermijn van zo'n 2 maanden, zeker nu quasi heel de auto-industrie gebukt gaat onder chiptekorten en levertermijnen van soms wel 12 maanden.

Eerst Long Range

Voorlopig is het enkel de Tesla Model Y Long Range AWD die wordt geleverd in ons land, voor een vanafprijs van 63.000 euro en een (geschatte) autonomie van 505 km volgens de WLTP. De Long Range sprint in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 217 km/u. De krachtigere Model Y Performance, met een sprinttijd van 0-100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 241 km/u, zou begin 2022 geleverd moeten worden voor een vanafprijs van 70.000 euro.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten