Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Toyota Corolla: nu ook als berline

Geschreven door David Leclercq op 16-11-2018

De Corolla-familie is dus volledig met de komst van deze nieuwe berlineversie, die voor het eerst ook zijn uiterlijk als argument inzet.

Toyota stelt een nieuwe variant voor van de Corolla-familie, die in 2019 de markt komt overspoelen. Na de Hatchback en de Touring Sports (break) is het nu aan de vierdeursberline om zich te laten zien.

China en Europa

Toch zal deze versie niet overal in de wereld verkrijgbaar zijn. Hij gaat in de eerste plaats naar China en… Europa. Toyota onthulde het model op het salon van Guangzhou in China, want Los Angeles is het toneel voor de onthulling van de Camry en de Avalon. Voorlopig spreekt Toyota enkel over een marktintroductie in Engeland, maar nog niet daarbuiten. Al lijkt het ons niet onredelijk om ervan uit te gaan dat ook Spanje, Portugal en Griekenland hem zullen krijgen, want deze Zuid-Europese landen zijn eveneens verzot op drievolumeberlines. En het oude model was trouwens ook verkrijgbaar in België…

TNGA

De berline staat op hetzelfde TNGA-wereldplatform als de Prius, de Camry en de Corolla Hatchback en TS, maar onderscheidt zich door zijn specifieke achterste, dat er voor één keer helemaal niet verkeerd uitziet. Wij zien er zelfs wat Lexus-trekjes in, wat toch geen slecht nieuws kan zijn. Onder de motorkap is keuze tussen verschillende motoren, waaronder de hybride 1.8 met 122 en 2.0 met 180 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten