Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Vinfast is beetje Volvo met snuifje Peugeot

Verwachte lancering : 01-10-2019

Geschreven door Klaas Janssens op 13-09-2018

Vinfast is een Vietnamese constructeur met een Italiaans design en een Amerikaanse baas. En ze brengen twee modellen mee naar het Autosalon van Parijs 2018: een gestrekte limousine en een modieuze SUV.

Onverwacht bezoek op het Autosalon van Parijs binnenkort. De Franse hoofdstad verwelkomt Vinfast, een Vietnamese constructeur die meteen twee modellen naar de Europese frontlinie stuurt. Het gaat om een flink uit de kluiten gewassen SUV à la Hyundai Santa Fe en om een potige sedan à la Volvo S90. Voor het lijnenspel van hun nieuwbakken modellen schreef Vinfast een designwedstrijd uit, die gewonnen werd door Italdesign. De uitwerking van het koetswerk werd evenwel overgelaten aan Pininfarina. De dagelijkse leiding is dan weer in handen van James DeLuca, tot 2016 vice-president bij General Motors. Om maar te zeggen dat ze hun huiswerk gemaakt hebben.

 

En de ambitie brandt. Tegen 2025 wil Vinfast 500.000 wagens per jaar produceren. Niet alleen in Vietnam zelf, maar ook daarbuiten willen ze scooters, auto's en bussen aan de man/vrouw brengen. Over de in Parijs debuterende modellen wil Vinfast vooralsnog weinig kwijt. De SUV noch de Sedan hebben reeds een naam en ook naar de technische specificaties blijft het raden. We weten enkel dat ze eind volgend jaar productierijp zouden zijn. En dat het design wat Peugeot (die achterlichten) combineert met wat Volvo (het silhouet van de sedan) en zelfs wat Alfa Romeo (de koplampen en het radiatorrooster).

Vinfast Sedan - Paris 2018

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten