Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Mercedes A 200 A : Meer hightech

In het kort

  • Rijdynamiek

    De nieuwe kleine motor van 1,3 liter, die samen met Renault-Nissan werd ontwikkeld, is niet alleen soepel en krachtig, maar klinkt ook goed. Een goede reisgezel. De optionele gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling vertoont een zachte werking en schakelt snel, maar aarzelt bij het vertrekken, wat vervelend is in de stad. De wegligging is altijd zeer nauwkeurig en dynamisch, wat altijd garant staat voor veel rijplezier.

  • Veiligheid

    De nieuwe A-Klasse werd nog niet op de proef gesteld door de crashtestorganisatie EuroNCAP, maar hij zou een goede score moeten halen, want de veiligheidsuitrusting is compleet, met standaard heel wat airbags (waaronder eentje voor de knieën van de bestuurder) en tal van rijhulpsystemen. Ook het gamma van veiligheidsopties is ruim. Het zicht naar achteren is daarentegen beperkt, maar gelukkig is een achteruitrijcamera standaard.

  • Comfort

    Onze testauto rustte op de korte standaardveren. De schokdemping is dus vrij stug, maar niet storend. Voor wie een zachter rijcomfort wil, biedt Mercedes optioneel een gestuurde schokdemping aan. De sportstoelen van onze AMG Line-versie zijn eveneens aan de harde kant, maar bieden een goede steun. De binnenruimte ging erop vooruit ten opzichte van het oude model, maar de middelste plaats achterin blijft krap.

  • Praktische kant

    Mercedes heeft de toegang naar de achterste zitplaatsen in de nieuwe A-Klasse verbeterd. Ook de toegang tot de koffer is gemakkelijker dan vroeger en het laadvolume werd aanzienlijk vergroot (met 29 liter). Daarmee situeert hij zich nu tussen de huidige BMW 1-Reeks en Audi A3 Sportback. De afwerking is correct en er is voldoende opbergruimte voorzien, vooral in de automaat, met een extra opbergvak op de plaats van de manuele versnellingspook.

  • Connectiviteit

    Dit is een grote troef van deze nieuwe compacte middenklasser, die standaard is uitgerust met een zeer intuïtief multimediasysteem met artificiële intelligentie. De meeste voertuigfuncties kunnen dus met spraakcommando’s bediend worden, wat handig en efficiënt is. Het navigatiesysteem, waarvoor je moet bijbetalen, werkt zeer goed en is heel snel in het berekenen van de routes. Het gps kan overigens beschikken over een augmented reality-functie.

  • Budget

    Dit hoofdstuk is dan weer een van de zwakke punten van dit model… Zoals verwacht is deze Mercedes duur en zijn de opties talrijk. Gelukkig kunt u rekenen op een goede inruilwaarde. Het benzineverbruik van deze nieuwe kleine motor van 1,3 liter varieert sterk naargelang van de rijstijl. In stadsverkeer of bij een dynamische rijstijl kan zijn dorst snel stevige proporties aannemen. Een verbruik dat dus in de gaten gehouden moet worden…

Mercedes A 200 A : Meer hightech
Conclusie / Mercedes A 200 A : Meer hightech

De nieuwe A-Klasse gaat resoluut met zijn tijd mee. In het interieur zien we talloze schermen en dankzij zijn multimediasysteem met artificiële intelligentie kunnen we de meeste functies bedienen met een enkel spraakcommando. Ondanks een paar uitschuivers behoort dit systeem tot de meest intuïtieve op de huidige markt. De kleine Mercedes werd ook een beetje comfortabeler en ruimer dan zijn voorganger. Slimme evoluties, die hem in de praktijk nog aangenamer maken. En de kleine motor van 1,3 liter, die samen met Renault-Nissan werd ontworpen, is een aangename reisgezel, ook al moet je zijn dorst soms wel in de gaten houden. Een over het algemeen geslaagde auto dus, maar zijn prijs is wel navenant zijn prestaties. We zijn benieuwd hoe hij het zal doen ten opzichte van de nieuwe Audi A3 en BMW 1-Reeks, die er over enkele maanden aankomen…

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker