Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Abarth 595 EsseEsse : fun gegarandeerd

De 595 Esseesse wil de 70e verjaardag van Abarth op waardige wijze vieren. Het recept is bekend: de meest nauwkeurige sportieveling is dit nog altijd niet, maar wat een pretmachine...

Tien jaar geleden lanceerde Abarth zijn Esseesse-kit, toen in een houten kist met daarop het beroemde schorpioenlogo. Deze keer gaat het gewoon om een volwaardige vierde afgeleide van de 595, naast de Pista, de Turismo en de Competizione. Als we de Italianen mogen geloven, wil de Esseesse de meest exclusieve Abarth zijn: “Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het merk dat Carlo Abarth zo dierbaar was, hebben we ervoor gekozen om de naam Esseesse aan de krachtigste 595 van het gamma te geven, met onder de motorkap de 1.4 Turbo met 180 pk.” 

Het remsysteem van deze topversie bestaat uit geperforeerde en geventileerde schijven vooraan, terwijl de Brembo-klauwen rood zijn gelakt. Tot slot krijgt deze 595 standaard een uitlaatlijn van Akrapovic. In het interieur vinden we koolstofvezel kuipstoelen van Sabelt, terwijl het centrale scherm “de jonge klanten moet verleiden tot wie we ons vooral richten”, aldus de mensen bij Abarth. Verder zijn de Esseesse ook enkele specifieke kleuren voorbehouden, terwijl zijn witte velgen hem onderscheiden van de klassiekere versies.

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars