Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Golf R nog krachtiger als 20 Years Edition

Geschreven door Frédéric Kevers op 24-05-2022

Volkswagen viert de twintigste verjaardag van de VW Golf R32 met deze 20 Years Edition. En deze speciale R-feestversie wordt de krachtigste productie-Golf uit de geschiedenis.

In 2002 kreeg de voorwielaangedreven VW Golf GTI het gezelschap van de nog krachtigere en nog snellere R32, gezegend met een 3,2 liter-VR6 die een vermogen van 250 pk ontwikkelde voor een maximum koppel van 320 Nm. Die power werd op alle vier de wielen gezet via de 4Motion-aandrijving, schakelen deed je met de gerobotiseerde DSG-transmissie met dubbele koppeling en zes versnellingen. Intussen zijn we 20 jaar later en viert Volkswagen die R32 met de VW Golf R 20 Years Edition.

LEES OOK Test VW Golf 8 R (2021)

Van een VR6 is anno 2022 geen sprake meer, de VW Golf R 20 Years Edition wordt immers aangedreven door een drukgevoede 2 liter-viercilindermotor. Voor de gelegenheid werd het TSI-blok opgevoerd van 320 naar 333 pk, wat van deze R20 de sterkste productie-Golf uit de geschiedenis maakt. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt 4,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 270 km/u. Even vergelijken met de R32? Die had 6,5 tellen nodig om naar 100 km/u te sprinten en haalde 250 km/u.

VW Golf R32 / R 20 Years Edition

Limited Edition? Ja en neen

De 20 Years Edition komt standaard met het op de VW Golf R optionele R Performance-pakket dat onder meer een aeropakket voor het koetswerk en zowel een Drift- als een Nürburgring-rijmodus toevoegt aan de reeds beschikbare settings. Let ook op de specifieke 19-duimsvelgen met Estoril-design, desgewenst beschikbaar met blauwe accenten. Verder noteren we blauwe zijspiegels, een heleboel R-logo's en een speciale lichtprojectie wanneer je de wagen nadert. Het eveneens met een heleboel R-badges gesierde interieur van de VW Golf R 20 Years Edition komt met inlays die vervaardigd zijn uit echte koolstofvezel. Helemaal nieuw is de zogeheten Emotional Start, een functie die het motortoerental naar 2.500 toeren opvoert bij het starten. Zullen de buren geweldig vinden!

LEES OOK VW Golf R nu ook als Variant

De de 20 Years Edition wordt naast de VW Golf R en de VW Golf R Variant verkocht. Van een gelimiteerd productieaantal is geen sprake, wel van een beperkte productietijd. Net zoals we dat al eerder zagen bij pakweg de Mercedes-AMG GT Black Series wordt de R20 maar gedurende een jaar verkocht. Een Belgisch prijskaartje is er nog niet, maar goedkoop wordt die R-feestje niet.

2022 Volkswagen Golf R 20 Years Edition

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten