Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nissan X-Trail wordt semizelfstandig

Verwachte lancering : 01-08-2017

Geschreven door Jean-François Christiaens op 06-06-2017

Nissan heeft officieel de eerste foto’s onthuld van de facelift voor zijn grote SUV X-Trail. Het bevestigt daarbij meteen de komst van een semizelfstandig rijsysteem voor volgend jaar.

Het segment van de grote SUV’s met 7 zitplaatsen van massaconstructeurs groeit keihard. Daarom ziet de grote Nissan X-Trail steeds meer rivalen van alle slag opduiken. Naast de Kodiaq van Skoda en de toekomstige verlengde versie van de Volkswagen Tiguan lanceert Peugeot bijvoorbeeld zijn nieuwe 5008. Zelfs zustermerk Renault verandert van koers voor zijn Koleos en ruilt diens oude Koreaanse onderstel in voor dat van de… X-Trail. Kwestie van tegen al dat geweld op te kunnen tornen geeft Nissan zijn vaandeldrager binnenkort een facelift. Op de officiële beelden die het merk heeft vrijgegeven valt in de eerste plaats het meer massieve radiatorrooster op met een sterk uitgesproken V-vorm, naast een nieuwe lichthandtekening. Die evoluties hadden we zien aankomen, aangezien ze onlangs al werden doorgevoerd op de Nissan Rogue, zijn Amerikaanse tegenhanger.

Semizelfstandig

Maar de X-Trail evolueert vooral op technologisch vlak. Bij zijn lancering krijgt de nieuweling bijvoorbeeld een voetgangerherkenning als aanvulling op zijn automatische remsysteem, naast een waarschuwing voor achteropkomend dwarsverkeer. Maar vanaf 2018 zal de X-Trail voor het eerst in een Europees Nissan-model een semizelfstandige rijhulp aanbieden. Het systeem heet PilotPro en werkt in op het stuur, het gaspedaal en de remmen, zodat de X-Trail semi-autonoom over grote verkeersassen kan rijden. Het systeem, dat vorig jaar in Japan werd ingewijd door de eenvolumer Serena, vereist echter wel dat de bestuurder de handen op het stuurwiel houdt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten