Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Flinke facelift voor de Nissan Qashqai

Geschreven door Klaas Janssens op 17-04-2024

De Nissan Qashqai krijgt een facelift en dat mag je erg letterlijk nemen, want het smoeltje van de SUV ziet er helemaal anders uit. Wat verandert er nog?

Hebben de Nissan-designers naar de Hyundai Tucson gekeken terwijl ze aan de facelift van de Qashqai werkten? Het zou best kunnen, want het vernieuwde frontje oogt best radicaal, zeker in vergelijking met de brave voorzijde die de SUV aanvankelijk sierde. Zoals dat vandaag in de mode is, worden de dagrijlichten gesplitst van de klassieke koplampen.

2024 Nissan Qashqai facelift

Het V-Motion-grille van de Qashqai maakt intussen plaats voor een rooster dat opgebouwd is uit een heleboel compacte elementen waarmee Nissan naar de harnassen van Japanse krijgers verwijst. Achteraan zijn de wijzigingen minder ingrijpend. De achterlichtblokken krijgen een nieuw ontwerp, maar de basisvorm van de units blijft dezelfde. Verder is er sprake van nieuwe ontwerpen voor de wielen en verse laktinten voor het koetswerk - Pearl White, Pearl Black en Deep Ocean.

Google-omgeving

Binnenin de vernieuwde Nissan Qashqai springen de veranderingen minder in het oog, al introduceert de 2024-facelift wel een heleboel nieuwe materialen (zoals alcantara voor de duurdere uitrustingsniveaus), bekledingen en stiksels. Die moeten er samen met de led-sfeerverlichting voor zorgen dat het interieur wat meer klasse uitstraalt.

2024 Nissan Qashqai facelift

De grote nieuwigheid is evenwel de Google-technologie die de vernieuwde Nissan Qashqai voortaan gebruikt. Het infotainment gebruikt niet enkel het ingebouwde Google Maps op te navigeren, maar geeft je ook toegang tot de Google Play-applicatie. En je stemcommando's vinden nu gehoor bij de Google Assistent.

E-Power

Nissan zegt ook dat ze de Around View Monitor verbeterden, dat zowel de actieve als de passieve de veiligheidssystemen een grondige opfrisbeurt kregen en dat vernieuwde Qashqai parkeerplaatsen kan onthouden - zodat de software parkeermanoeuvres automatisch kan herhalen. Maar het leukst vinden we de nieuwe zenmodus van de digitale tellerpartij, die enkel de essentiële informatie afficheert - een beetje zoals Saab destijds deed.

E-Power

Aan het onderstel of de aandrijflijnen van de Nissan Qashqai wordt bij deze facelift nauwelijks geraakt. Dat wil zeggen dat je de populaire SUV zal kunnen bestellen met ofwel de mildhybride 1.3 DIG-T (die momenteel beschikbaar is met 140 of met 158 pk) ofwel als E-Power. In dat geval fungeert een 190 pk sterke 1,5 liter-motor als generator voor het elektrische aandrijfgeheel.

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten