Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Hier is de elektrische Polestar 3

Verwachte lancering : 12-10-2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 07-06-2022

De Polestar 3, de eerste elektrische SUV van het merk, zal in oktober 2022 officieel worden gepresenteerd. We krijgen alvast een voorsmaakje, waaruit blijkt dat inspiratie werd geput uit de conceptcar Precept.

Polestar communiceert al een paar maanden over zijn volgende model, het derde in zijn gamma, dat logischerwijze Polestar 3 heet. Het wordt een volledig elektrische SUV die in oktober 2022 zal worden voorgesteld en zijn technische basis zal delen met de volgende elektrische Volvo XC90, maar met een sportievere positionering. Het zal ook het debuut van Polestar op de Amerikaanse markt zijn.

LEES OOK Polestar 3, 4 en 5: overzicht, lancering en prijzen nieuwe EV-modellen

Elektrische en sportieve SUV

De Polestar 3 is dus een 'sportieve' elektrische SUV. Polestar gaf slechts één foto vrij, van opzij gezien, maar die toont meteen dat de conceptcar Precept – die in 2024 in productie gaat als de Polestar 5 – een inspiratiebron was voor de neus, koplampen, maar ook de coupé-achtige daklijn. De dakbogen lopen uit in een geïntegreerde spoiler boven de achterklep voor een optimale aerodynamica.

Opmerkelijk is ook de aerodynamische behandeling van de motorkap, met ventilatieopeningen in het voorste deel om de luchtstroom beter te richten.

Porsche Cayenne-rivaal

De korte overhangen suggereren een zeer lange wielbasis, wat het passagierscompartiment ten goede zou moeten komen, hoewel ruimte ten koste van alles niet het hoofddoel van deze SUV zal zijn. Dat laat hij over aan zijn halfbroer Volvo XC90. Toch zou de Polestar als optie te krijgen zijn met zeven zitplaatsen. In sommige opzichten doet deze Polestar 3 denken aan Lotus' eerste elektrische SUV, de Eletre, zij het met meer ‘lichtheid’ en elegantie.

Maar het is meer de toekomstige elektrische Porsche Cayenne waar de Polestar 3 zijn vizier op richt. Zo zou hij de mechaniek kunnen krijgen van de onlangs voorgestelde Polestar 2 BST Edition 270, met 476 pk en 680 Nm. Terwijl de Polestar 3 hoog mikt in termen van prestaties en wegligging, maar dat zal wellicht ook gelden voor zijn prijskaartje, met een basisprijs van rond de 75.000 euro of meer.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten