Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Ludicrous of Plaid?: snelle Tesla Model 3 gespot

Geschreven door Klaas Janssens op 05-04-2024

Terwijl de gemiddelde fleetrijder uitkijkt naar de komst van de vernieuwde Model Y, werkt Tesla ook aan een supersnelle Model 3. Die zou het gamma vervoegen als Ludicrous of Plaid.

Eerder dook de zogenoemde Juniper-update van de Tesla Model Y op, een facelift die de elektrische cross-over zegent met de nieuwe features van de Model 3 Highland. Maar de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's houdt nog wat lekkers achter de hand. In de Verenigde Staten is immers een supersnelle variant van die Tesla Model 3 gespot, die het gamma zou vervoegen als Ludicrous of als Plaid. Let op het Spaceballs-logo op de achterklep.

2025 Tesla Model 3 Plaid

In tegenstelling tot pakweg de spectaculaire Hyundai Ioniq 5 N houdt Tesla de koetswerkwijzigingen beperkt. De Tesla Model 3 Ludicrous/Plaid combineert een aangepaste, met extra koelsleuven getooide voorbumper met een subtiele spoilerstrip op de achterklep. Verder noteren we speciale velgen met aangepaste remmen en specifieke banden, bedoeld om het extra prestatiepotentieel de baas te blijven.

Specs en prestaties?

Tesla heeft nog niet over de Model 3 Ludicrous/Plaid gecommuniceerd, dus ook naar de specificaties en de prestaties blijft het raden. Al circuleert er wel cijfermateriaal op het wereldwijde web, die verkregen zou zijn door de code van de configurator te kraken. Afhankelijk van de bron zou de snelle Tesla Model 3 tussen de 2,9 en de 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en een topsnelheid van 261 km/u halen. Er is tevens sprake van een rijbereik van 499 kilometer.

2025 Tesla Model 3 Plaid

Afwachten, dus. Tijd brengt raad.

Bron: X

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten