Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Tesla steekt 'Model 2' in de koelkast

Geschreven door Thibault Jacques op 08-04-2024

Is het omdat de Amerikaanse constructeur opnieuw wereldleider is wat betreft de productie van EV's? Feit is dat Tesla heeft besloten de plannen voor een EV van minder dan €25.000 terug in de koelkast te steken. Ten gunste van een robottaxi, godbetert!

Nochtans werd de aankondiging dat het merk werkte aan een 'baby'-Tesla van minder dan 25.000 dollar op nogal wat gejuich onthaald. Applaus dat de Amerikaanse fabrikant blijkbaar niet kan deren, gezien het de lancering van die Model 2 (zoals het ding op het wereldwijde web al snel werd gedoopt) voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld. 

LEES OOK: Onze vergelijking tussen de BMW i4 eDrive 40 vs. BYD Seal RWD vs. Tesla Model 3 RWD

Investering in robotaxis

Een beslissing die aangekondigd zou zijn tijdens een bijeenkomst met werknemers. Elon Musk zou hebben gezegd dat het noodzakelijk was om all-in te gaan op het robottaxiproject, oftewel autonome taxi's. Tesla heeft nog niet officieel gereageerd op de geruchten, maar de koerswijziging werd ondertussen wel bevestigd door verschillende bronnen dicht bij het merk. Deze recente onthullingen zijn niet zonder gevolgen voor Tesla. De aandelenkoers daalde prompt al met meer dan 3,6%.

Gesteld dat de Model 2 effectief voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, geeft dat wel de concurrentie de wind in de zeilen. Vooral dan BYD, dat zich opwerpt als grootste uitdager van Tesla. De Chinese fabrikant heeft met de Seagull onlangs een betaalbaar elektrisch alternatief voorgesteld – zij het dat die qua formaat echt wel te klein is om als volwaardige gezinswagen te kunnen passeren – en zou nog meer van dergelijke sub-30.000 euro-modellen in de piiplijn hebben zitten. 

De goedkoopste Tesla's blijven daarentegen (en dus nog voor even) de Model 3 en de Model Y die beide starten vanaf €45.970 (prijs in België op 08/04/2024).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten