Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Fiat 500L

Gesterkt door het succes van de wedergeboren cinquecento breidt Fiat het gamma uit. Een must, als de Italianen het groeiende, steeds op nieuwigheden beluste cliënteel aan zich willen binden.

Prijs
NB

Overzicht :

Op technisch vlak heeft de 500L op de beschikbare motoren na niets te maken met de kleine stadsauto waaraan hij zijn naam dankt. In werkelijkheid staat hij op het nieuwe platform (met McPhersons vooraan en een torsieas achteraan) dat als basis zal dienen voor de toekomstige Jeep Compass. Vanaf 2013 wordt het ook in gebruik genomen door de 500XL, die tot zeven passagiers zal kunnen slikken dankzij een langere overhang achteraan, en de avontuurlijke 500 Trekking, niet te verwarren met de echte compacte SUV, de 500X. De Piemontese fabrikant is duidelijk aan een inhaalbeweging begonnen en gaat het hele alfabet af om een compleet gamma aan 500-producten aan te bieden. Qua multimedia is de 500L bij de pinken.

Wij kregen voor deze kennismaking de sleutels toevertrouwd van de instapdiesel, die we helemaal van Turijn naar onze Belgische heimat mochten rijden. De pakweg tien uur die we aan zijn stuur konden doorbrengen, leerden ons dat de 500L veel comfortabeler is dan we hadden durven vermoeden. Los van de windgeluiden die eigen zijn aan de verticale inplanting van de voorruit, blijkt hij behoorlijk goed geluidgedempt. De rijhouding is comfortabel en het zicht rondom uitstekend. De motor heeft het niet onder de markt met de 1.370 kilo aan leeggewicht van deze kleine eenvolumer (laat staan de 1.430 kilo van de full option-versie), maar het geheel getuigt van een goede balans.

De ruime, moduleerbare en zelfs vrij comfortabele 500L deelt naast zijn motoren enkel zijn naam met de 500. Wellicht is het daarom dat hij niet opvalt in het straatbeeld, behalve dan in zijn thuisland, waar hij wordt nagewezen. Een gebrek aan communicatie, of een gebrek aan panache...?

U kunt de Eerste Test van de Fiat 500 L nalezen in AutoGids 854 van 25/7/2012.

In dit artikel : Fiat, Fiat 500L

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens Fiat

Nieuwe fiat in stock

Tweedehands Fiat

Tweedehands fiat 500l