Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2017 / Ford Ecosport: herpositionering

Verwachte lancering : 01-12-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-09-2017

De nieuwe Ford EcoSport wordt geherpositioneerd. Hij moet onder meer de B-Max gaan vervangen die uit het aanbod is geschrapt. Bovendien wordt hij gemoderniseerd.

De Ford EcoSport wordt een model met meer ambitie. Hij versterkt zijn SUV-uitstraling en wil ook de stad kunnen verlaten. Hij is veelzijdiger, oogt robuuster en krijgt een nieuwe 1.5 EcoBlue-dieselmotor. Ook vierwielaandrijving en een sportief uitrustingsniveau ST Line zijn voortaan mogelijk. Een aanraakscherm van 8 duim bedient het infotainmentsysteem Sync3. Verder zijn de bergvakken en de middenconsole hertekend en biedt de koffer een volume van 334 liter.

Diesel

De EcoSport krijgt een viercilinderdiesel 1.5 EcoBlue met 125 pk en 300 Nm. Die drijft de voorwielen aan via een manuele zesversnellingsbak, net zoals de 1.5 TDCi van 100 pk. De EcoBlue 125 kan als optie worden gecombineerd met vierwielaandrijving. Die past de koppelverdeling – standaard 50/50 – over de voor- en achterwielen in minder dan 20 milliseconden aan. Op benzine biedt Ford de 125- en 140 pk-versies aan van de 1.0 EcoBoost. In 2018 komt daar nog de 1.0 EcoBoost met 100 pk en is de 125 pk te bestellen met een zestrapsautomaat met schakelhendels aan het stuur.

Technologie

Net zoals in de andere modellen van Ford duikt ook hier Sync3 op. Dat is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto en wordt gecombineerd met een aanraakscherm van 6,5 of 8 duim of met een gewoon kleurenscherm van 4,2 duim. Voor puristen is er een B&O-audiosysteem met 10 luidsprekers en een subwoofer. De sfeer aan boord kan worden gepersonaliseerd dankzij een binnenverlichting in 7 kleuren. De EcoSport krijgt voor het eerst een snelheidsregelaar met begrenzer. Hij heeft ook recht op een achteruitrijcamera, dodehoekwaarschuwing en een koprolpreventie, naast een verwarmd stuurwiel. De bestuurder kijkt op een 10 duim groot digitaal instrumentenbord.

ST Line

De EcoSport ST Line is de meest dynamische versie uit de catalogus. Die geeft de SUV unieke bumpers, zijschorten en koplampen, naast zwarte dakrails en lichtmetalen 17-duimvelgen Dark Tarnish. In het interieur zien we een leren stuurwiel met platte onderkant. Ook de handremhendel en de versnellingspook zijn in leer gehuld. Op de stoelen wordt leer gecombineerd met ecologisch daim op basis van gerecycleerd polyester, het zogeheten Miko Dinamica. In de ST Line zijn tot slot ook de pedalen sportiever gemaakt met een roestvrijstalen bekleding. Tegen het eind van het jaar komt de EcoSport op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten