Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Ford EcoSport 2016

Geschreven door Cedric Derese op

Nadat hij in 2014 in allerijl werd geïntroduceerd om een graantje mee te pikken van de markt van de kleine SUV’s, kreeg de Eco- Sport al een eerste update. De ingrepen zijn klein, maar geslaagd.

Prijs
NB

 

Een model proberen te slijten op dermate uiteenlopende markten als Europa, India of Mexico is geen sinecure – zeker niet als de auto in kwestie daar in se niet voor ontworpen is. Kijk maar naar de EcoSport, een auto die Ford vorig jaar in alle gauwte naar Europa haalde om toch maar vertegenwoordigd te zijn in het lucratieve segment van de kleine SUV’s. Vooraleer die EcoSport – de tweede generatie van een model dat al sinds 2003 in Zuid-Amerika te koop is – op onze markt werd losgelaten, onderging hij al behoorlijk wat aanpassingen. Maar blijkbaar gingen die voor sommigen niet ver genoeg, met als gevolg dat de kleine SUV na amper een jaar al onder handen werd genomen.

Wat meteen opvalt, is dat de EcoSport daarbij het reservewiel op zijn achterklep kwijtspeelde. En ook al verliest hij daardoor wat van zijn persoonlijkheid, hij wordt er wel een pak handiger door: ten eerste is de EcoSport nu 25 centimeter compacter (4,02 meter in plaats van 4,27), en bovendien wordt de kofferdeur (die helaas nog altijd zijdelings scharniert) veel minder zwaar om te bedienen. Leuk in de dagelijkse praktijk, al moet je het voortaan wel stellen met een simpele bandenherstelkit... tenzij je 90 euro betaalt om het goeie ouwe reservewiel weer op zijn plaats te hangen, achter op de kofferdeur.

In dit artikel : Ford, Ford Ecosport

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars