Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Rolls-Royce Phantom VIII: waarom hij zo stil is

Geschreven door David Leclercq op 01-08-2017

De onlangs onthulde Rolls-Royce Phantom VIII zou de stilste auto ter wereld zijn. De constructeur legt uit hoe dat komt in een filmpje.

130 kilo: dat is het gewicht van alle geluiddempende materialen in de nieuwe Rolls-Royce Phantom VIII, die de stilste auto ter wereld zou zijn. Ter herinnering: het model staat op een gloednieuw platform dat als basis zal dienen voor nog heel wat andere toekomstige modellen, zoals de SUV Cullinan die over een paar maand wordt verwacht.

Lichter

De nieuwe aluminium structuur is uiteraard lichter dan de vorige, maar ze is ook 30 procent stijver, wat een voordelige impact heeft voor de onderdrukking van NVH (lawaai, trillingen en ruwheid). Verder heeft Rolls-Royce een nieuwe, continu adaptieve luchtvering bedacht met de naam Magic Carpet Ride… In dezelfde zoektocht naar het beste dat er is hebben de ingenieurs dubbele zijruiten van 6 millimeter geïnstalleerd, terwijl allerlei sterk absorberende materialen helpen om geluiden van buitenaf tegen te houden. Daarmee zou de nieuwe Phantom bij 10 km/h tot 10 procent stiller zijn dan zijn voorganger.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten