Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / De binnenkant van een rijdende band is iets bijzonder

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 07-08-2020

YouTube-kanaal Warped Perspective publiceerde recent een filmpje van de binnenkant van een rijdende band. De video is interessant omdat hij toont welke klappen een band te verwerken krijgt.

Heb je je al ooit afgevraagd wat er allemaal in een band gebeurt tijdens het rijden? Wij niet echt, maar de abonnees van het YouTube-kanaal Warped Perspective wel. Zij hebben de man achter het kanaal gevraagd om een filmpje te maken door een GoPro-camera tussen de band en de velg van een auto te plaatsen. En hij koos niet zomaar een auto, maar een stoere Mercedes E55 AMG.

Levendig

Naast de GoPro installeerde Warped Perspective nog een kleine batterij en een lampje, aangezien de binnenkant van een band pikdonker is. Het uitzicht is heel bijzonder. Doorheen de video besef je pas echt hoe hard een band beweegt tijdens het gebruik. Hij incasseert klappen en schokken door de oneffenheden in de weg, maar hij gaat ook heel sterk vervormen in bochten. Op een bepaald moment krijgt de camera daardoor zelfs een tik, die de invalshoek verandert.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten