Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Nieuwe Panamera Turbo doet Nürburgring in 7:29.81

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 13-08-2020

De vernieuwde berline van Porsche verslindt de Nürburgring in 7:29.81. Dankzij 80 pk extra en een verbeterd onderstel is hij liefst 13 seconden sneller geworden.

Op 24 juli heeft Porsche zijn nieuwe luxeberline naar het beroemde Duitse circuit Nürburgring gebracht. Zoals meestal het geval is voor dit soort oefeningen was de nog licht gecamoufleerde testwagen uitgerust met een rolkooi en kuipstoeltjes. Hij verslond de 20,832 kilometer van het circuit in slechts 7 minuten 29 seconden en 81 honderdsten. Dat is iets trager dan de Jaguar XE SV Project 8, maar wel sneller dan de Alfa Romeo Giulia QV.

13 seconden beter

Het vorige model had voor een 230 meter korter circuit 7 minuten 38 seconden en 46 honderdsten nodig. Eind juli legde de nieuwe Panamera Turbo diezelfde afstand af in 7 minuten 25 seconden en 04 honderdsten, wat dus ongeveer 13 seconden minder is. Tijdens zijn recordronde stond de auto op Michelin Pilot Sport Cup 2-banden die speciaal voor de nieuwe Panamera zijn ontwikkeld. Deze semi-slicks zijn als optie verkrijgbaar op het nieuwe model, al zullen de meeste eigenaars met hun luxeberline nooit in de buurt komen van een circuit. De nieuwe generatie heeft zijn vlottere rondetijden daarnaast te danken aan een verbeterde ophanging en aan een vermogensboost van 550 naar 630 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten