Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Hoe koop je het best een auto?

Hoe bepaal je je automobiele behoeften?

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-03-2023

Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #1
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #1
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #2
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #2
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #3
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #3
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #4
Hoe bepaal je je automobiele behoeften? #4

Na vastgoed is een auto doorgaans de grootste kostenpost voor een huishouden. Daarom is het belangrijk een wagen te kiezen die voor de komende 5 à 10 jaar (of nog langer) bij je behoeften past. Bij deze een paar pistes om een tegelijk rationele en emotionele keuze te maken.

Mijn profiel

Elk individu en elk gezin heeft andere wensen. Toch bestaan er standaardprofielen om de noden te bepalen op het vlak van mobiliteit en auto’s. Het budget zal uiteraard bepaalde keuzes beperken, maar het blijft steeds mogelijk om een aantal modellen te vinden die voldoen aan de verschillende criteria. Anticipeer ook op toekomstige veranderingen in je leven (werk, huwelijk, verhuizen, kinderen, einde van carrière) om te vermijden dat je snel weer van auto moet veranderen. Of je voorziet dat bij de eerste keuze: tweedehands kopen of huren eerder dan een nieuwe auto kiezen, een model dat de tweede gezinswagen kan worden enzovoort.

Mijn budget

Het budget mag zich niet beperken tot de aankoopprijs en de maandelijkse kredietaflossingen of lease-/huurprijzen. Het moet ook rekening houden met “dagelijkse” en regelmatige kosten zoals belastingen, verzekeringspremies, accessoires, onderhoudsbeurten, wassen, banden, brandstof of stroom, parkeerkosten en vergoedingen. Je moet dus een budget opmaken op basis van wat je per maand voor de auto kan missen en wat eventueel als reserve moet worden opzijgezet voor herstellingen en andere nevenkosten.

Mijn lastenboek

Je kan aangetrokken worden tot het design of de technologie van een auto. Maar je moet bij je keuze ook een deels rationele instelling hanteren. Maak een lastenboek op om te bepalen wat onmisbaar, mooi meegenomen of ongewenst is. Als je precies weet wat iedereen absoluut of absoluut niet wil, dan kan je beter de modellen opsporen die bij je wensen passen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests