Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Hoe koop je het best een auto?

Keuze gemaakt? Maak dan een testrit

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-09-2021

Keuze gemaakt? Maak dan een testrit #1
Keuze gemaakt? Maak dan een testrit #1
Keuze gemaakt? Maak dan een testrit #2
Keuze gemaakt? Maak dan een testrit #2

Koop geen kat in een zak. Een auto moet je testen voor je hem koopt. Tenzij het om een vergelijkbaar model gaat als je huidige wagen (bijvoorbeeld uit een online stock na een ongeval).

Eens je de wagen hebt bepaald die je aan je wensen tegemoet komt, mag je niet vergeten om een testrit te boeken. Dat doe je bij voorkeur met alle leden van je gezin om je ervan te verzekeren dat je goed hebt gekozen. Als je aan het eind van de test twijfelt, moet je zeker een andere wagen proberen die je had uitgekozen. Hetzelfde geldt voor een tweedehandswagen. Het is belangrijk om na te gaan dat de auto je past, zowel qua comfort als qua rijgemak, leven aan boord en prestaties.

Hoe test je een auto op de juiste manier?

Doe dat in de mate van het mogelijke met je gezin. De verkoper kan met je meerijden, maar je kan ook vragen om je alleen de weg op te laten gaan. Wees voorzichtig met je waarneming en emoties aan het stuur. Let er in de eerste plaats op dat je een comfortabele rijhouding aanneemt. Let erop dat de bedieningselementen ergonomisch geplaatst zijn. Als er een verkoper bij is, moet je zeker uitleg vragen rond bijvoorbeeld een rijhulpsysteem dat je nog niet kent. Rem een keer krachtig en probeer de verschillende rijmodi uit. In een tweedehandswagen let je erop dat het stuurwiel stabiel en mooi gecentreerd blijft. Er mogen geen verdachte geluiden te horen zijn, vooral dan bij het remmen, in de ophanging en in de besturing. Zowel bij een nieuwe als een tweedehandse wagen moet je letten op het comfort achterin, de kofferinhoud en het infotainmentsysteem. Klap wanneer je geparkeerd bent ook eens de achterbank neer en test en voel alles wat je maar kan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests