Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Hoe verkoop je het best je auto?

Je auto overlaten aan een tweedehandsverkoper geeft je cash in handen

Geschreven door David Leclercq op 28-11-2020

Je auto overlaten aan een tweedehandsverkoper geeft je cash in handen #1

Je auto verkopen aan een professional uit de sector lijkt een snelle en efficiënte oplossing om onmiddellijk geld in je handen te krijgen.

  • Dankzij onze website Slim verkopen door AutoGids+ verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis.

De meeste tweedehandsverkopers nemen vandaag je auto cash over zonder dat je er een andere moet aankopen. Merkdealers staan daar uiteraard veel minder voor te springen, maar onafhankelijke autoverkopers spelen dit spel graag.

Niet onderhandelen

Alle tweedehandsverkopers die tijdelijk het petje van aankoper opzetten, werken op dezelfde manier. De waarde van de auto wordt snel bepaald in functie van het merk, het model, het bouwjaar, de kilometerstand en de uitrusting. Als je je kan vinden in het bod van de verkoper, dan kan je overgaan tot de verkoop. Het voor de hand liggende voordeel van deze formule is uiteraard dat de transactie snel en veilig gebeurt.

Toegevingen

Uiteraard gaan die leuke voordelen gepaard met een aantal toegevingen. De snelle en veilige afhandeling van de verkoop zijn impliciet een dienst, waar je dus voor betaalt. Verwacht daarom niet dat de garage je het hoogste bod doet, zelfs als de auto in smetteloze staat verkeert. Net zoals de dealer moet ook de tweedehandsverkoper winst kunnen maken en zal hij je auto dus overnemen voor een ‘eerlijke’ prijs, zonder meer. Opgelet trouwens voor forse dalingen in de tweedehandsprijs zoals we recent nog zagen gebeuren met dieselwagens. Dit soort situaties zijn weliswaar uitzonderlijk, maar verkopers passen zich onmiddellijk aan de nieuwe marktprijzen aan terwijl particulieren die hun auto willen wegdoen zich niet altijd even bewust zijn van de marktschommelingen.

Verkopen aan een tweedehandsverkoper:

  • Snelheid
  • Onmiddellijk en vaak beveiligd betaald
  • Je moet geen garantie geven
  • (Meestal) geen technische controle nodig
  • Prijs is eerlijk zonder meer
  • Weinig populaire modellen worden soms geweigerd
  • Marktgevoeligheid van verkoper, overnameprijzen onmiddellijk aangepast
  • Onderhandelen is niet mogelijk

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests