Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2017 / Land Rover Discovery SVX: woest terreinmonster

Verwachte lancering : 01-06-2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-09-2017

De SVO-afdeling voor speciale operaties van Land Rover heeft de Discovery SVX ontwikkeld, die vandaag in Frankfurt debuteert. De extreme terreinwagen met benzinemotor komt in 2018 op de markt.

De in Frankfurt onthulde Land Rover Discovery SVX kondigt een met de hand geassembleerd productiemodel aan voor 2018. De offroader met SVO-label (voor ‘Special Vehicles Operation’) is uitgerust met een 5.0-V8 met compressor van 525 pk en 625 Nm. Deze extreme versie van de terreinwagen staat op een herwerkte ophanging met een grotere bodemvrijheid en Goodyear Wrangler 275/55 R20-banden met een diameter van 815 millimeter rond velgen in gesmeed aluminium. Zowel zijn offroadcapaciteiten als zijn rijgedrag op de weg zijn versterkt door een nieuwe systeem voor de Discovery.

Alleskunner

Land Rover heeft de Discovery SVX namelijk uitgerust met het Hydraulic Active Roll Control (H-ARC). Dat vergroot de wieluitslagen in het terrein en de koetswerkondersteuning voor een betere trekkracht offroad en minder rolneigingen op de weg. De SUV is bovendien uitgerust met een actief middendifferentieel en een elektronisch sperbaar achterdifferentieel in combinatie met het Terrain Response 2. Dat omvat een unieke sturing voor de achttrapsautomaat met reductiebak. De Discovery SVX is verder uitgerust met een nieuwe Pistol-versnellingspook ter vervanging van de draaiknop voor de bediening van de automaat.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten