Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2019 / Top 5: niet te missen conceptcars op het salon van Frankfurt 2019

Geschreven door David Leclercq op 12-09-2019

Hoewel de IAA door veel constructeurs werd genegeerd, bood het Autosalon van Frankfurt ons nog steeds een aantal leuke verrassingen,. Dit zijn de 5 conceptcars die je niet mag missen.

Audi AI:Trail Concept : voor avonturiers

Audi lijkt wel gek, want wat is die AI:Trail een bizarre conceptstudie. Toch niet, aldus de ontwerpers. Rond 2030 zou deze terreinwagen best werkelijkheid kunnen worden. Het idee achter deze AI:Trail? De toekomst is aan deelwagens, waardoor je precies de auto bestelt die je nodig hebt. Zoals een avontuurlijke off-roader, bijvoorbeeld. Ook het lijnenspel is meer dan een losse vingeroefening, want designelementen van deze conceptcar zouden binnen 5 jaar terug te vinden kunnen zijn op toekomstige productiemodellen. We zijn benieuwd...

BMW Concept 4 : Voorproefje 4 Reeks

Op de Autosalon van Frankfurt 2019 onthult BMW de Concept 4, een studie die de volgende 4 Reeks Coupé aankondigt en die uiteindelijk tot de volgende M4 moet leiden. Sommige designdetails worden uitvergroot, zoals het radiatorrooster. Toch is de esthetische verwantschap met moderne BMW-modellen zoals de recente 3 Reeks en de nieuwe X5 overduidelijk.

Mercedes EQS : elektrische limousine

De Vision EQS heeft grote ambities. Niet alleen omdat het de stijl van de toekomstige S-Klasse toont, maar ook omdat deze conceptcar een elektrische limousine aankondigt waarmee Mercedes de Tesla Model S en de Porsche Taycan viseert. De Vision EQS wordt aangedreven door twee elektromotoren, een op de vooras en een andere op de achteras. Samen leveren ze 476 pk (350 kW) en 760 Nm koppel. Dit is voldoende om in 4,5 tellen van 0 tot 100 km/u te sprinten en om een topsnelheid van meer dan 200 km/u te halen. De autonomie van dit model bedraagt 700 km, bereikt volgens de WLTP-cyclus. Het accupakket heeft een capaciteit van 100 kWh en schuilt in de vloer. Het laadvermogen kan oplopen tot 350 kW, wat betekent dat 80% van de accu in minder dan 20 minuten kan worden bijgeladen.

Hyundai Concept 45 EV

Op de IAA presenteert Hyundai de 45 EV Concept, een elektrische cross-over die geïnspireerd werd door de Pony Coupé uit 1974. Vandaar de naam, want deze conceptcar viert de 45ste verjaardag van zijn voorganger. Al verwijst die 45 ook naar de scherpe hoeken die het koetswerk maakt. De Hyundai combineert een elektrische aandrijflijn met autonome rij-eigenschappen.

Hongqi S9

Niemand die dit Chinese merk kent, toch is Hongqi meer dan 60 jaar oud. Het is dan ook de eerste keer dat het voormalige staatsmerk het thuisland verlaat. In Frankfurt tonen ze de S0, een supersportwagen met een hybride V8-turbomotor die 1.400 pk sterk is, 400 km/u haalt en in 1,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprint.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten