Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2018 / Peugeot 508 SW: break zonder raamkaders

Verwachte lancering : 01-01-2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-09-2018

De break van de nieuwe generatie van de Peugeot 508 speelt vooral de kaart van de dynamiek, met een laag silhouet en een doordacht design. De koffer krimpt een beetje, maar blijft ruim genoeg.

Terwijl de 508 berline kiest voor een uitgesproken coupélijn treedt de break meer in het gelid. Toch heeft ook de Peugeot 508 SW een strak profiel, met een laag silhouet (1,43 meter laag) en een gestrekt uiterlijk (4,78 meter lang), naast ramen zonder kaders. Het merk met het leeuwtjeslogo geeft aan dat dit geen belemmering vormt voor het comfort achterin. Qua koffer is het volume onder het zeil met 30 liter gekrompen tot 530 liter. Als je de achterbank neerklapt via de hendel in de koffer, groeit dat tot 1.780 liter op een vlakke laadvloer. De tildrempel is met zijn 63,5 centimeter relatief laag. De kofferklep kan zich elektrisch en handenvrij laten openen.

i-Cockpit

Verder neemt de SW van de berline het kleine stuurwiel en de technologie over. Zo kijkt de bestuurder op het digitale instrumentenbord i-Cockpit. Het scherm op de middenconsole kan smartphone-apps dupliceren. Het elektronische veiligheidsaanbod is rijk en gevarieerd (Peugeot mikt op 5 EuroNCAP-sterren), met bijvoorbeeld een nachtzichtsysteem, een adaptieve snelheidsregelaar, een spoorassistent, dynamische koplampen, een automatische parkeerfunctie (enkel met automatische versnellingsbak), enzovoort.

Hybride in 2019

Onder de motorkap herneemt de 508 SW het aanbod van de berline. Op benzine geeft dat een 1.6 PureTech met 180 of 225 pk, telkens in combinatie met de achttrapsautomaat EAT8. Op diesel wordt de 1.5 BlueHDi van 130 pk gecombineerd met een manuele overbrenging, maar de EAT8 is als optie verkrijgbaar. De 2.0 BlueHDi van 160 of 180 pk is er enkel met die automaat. De 508 SW staat in januari volgend jaar bij de dealers. Een half jaar later komt er een plug-in hybride versie bij.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten