Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Ferrari-film van Michael Mann op Filmfest Gent: trailer belooft enkel goeds

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-10-2023

Acteur Adam Driver zou naar verluidt de rol krijgen van Enzo Ferrari in een door Michael Mann geregisseerde biopic over het leven van Il Commendatore, de oprichter van het iconische merk met het steigerende paard.

In "Ford vs Ferrari" werd hij nog opgevoerd als de slechterik, in deze nieuwe film over het leven van de stichter van 's werelds beroemdste automerk krijgt Enzo Ferrari wel de credits die hij verdient.

Het verhaal

De film richt zich op het leven van Enzo Ferrari in 1957, een bijzonder moeilijk jaar voor de Ferrari-oprichter. Tijdens de Mille Miglia verloor een van zijn wagens (een 335S) een wiel, waardoor de twee inzittenden en negen toeschouwers de dood vonden. Een tragedie die bijna een einde maakte aan de geschiedenis van het steigerende paardenmerk toen de fabrikant en Enzo Ferrari werden vervolgd voor doodslag. Natuurlijk wordt ook het persoonlijke leven van Enzo Ferrari belicht, waaronder zijn getroubleerde gezinsleven en de dood van zijn zoon Dino.

De trailer

De regisseur

De biopic wordt geregisseerd door Hollywoodgrootheid Michael Mann, bekend van onder meer "The Last of the Mohicans", "Heat" en de biopic "Ali" over de bokser Mohamed Ali ((gespeeld door Will Smith). Mann was al producent van  "Le Mans '66" en zou al tientallen jaren bezig geweest zijn met de voorbereiding van deze film over het leven van Il Commendatore.

De release

De Hollywoodfilm over het leven van Enzo Ferrari ging in première op het filmfestival van Venetië, waar het publiek regisseur beloonde met een staande  ovatie van bijna acht minuten. Maar "Ferrari" wordt deze week ook getoond om Filmfest Gent. In het voorjaar van 2024 komt deze film ook in de Belgische zalen.

Er is ook aan langspeelfilm over Lamborghini in de maak: "The Man behind the Legend". De door Bobby Moresco geschreven en geregisseerde film gaat over de vete tussen Ferruccio Lamborghini (Frank Grillo) en Enzo Ferrari (Gabriel Byrne).

 

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten