Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Spaanse snelwegen worden gratis tussen 2018 en 2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-06-2018

Spanje gaat de privé-uitbating van een aantal snelwegen niet vernieuwen. Daardoor wordt iets meer dan 900 kilometer tolsnelweg gratis tussen november 2018 en september 2021.

De Spaanse regering heeft beslist om de 50 jaar oude private uitbatingscontracten niet te vernieuwen die tussen deze herfst 2018 en 31 augustus 2021 het einde van hun termijn bereiken. Concreet betekent dit dat bijna de helft van de Spaanse tolsnelwegen (met AP-nummering) gratis snelwegen (met A-nummering) worden. Het zal nog even duren, maar op 1 december wordt al een eerste stuk tolvrij gemaakt: de AP-1 tussen Armiñon (Baskenland) en Burgos (Castilië en Leon). Op 1 januari 2020 is het dan aan de AP-4 in Andalusië tussen Cadiz en Sevilla en de AP-7 in het oosten van het land tussen Valencia en Alicante. Daarmee is tegen 2020 in totaal 468 kilometer gratis geworden.

Niet in Madrid

Andere uitbatingscontracten lopen af in 2021. De huidige regering kondigt nu al aan dat die ook niet zullen worden vernieuwd, zelfs al is dat eigenlijk aan de volgende legislatuur. Maar tenzij die een andere koers vaart, zou de AP-2 in Catalonië gratis worden tussen La Jonquera (Franse grens) en Barcelona, net zoals de AP-7 tussen Barcelona en Valencia, en dat vanaf 1 september 2021. Tegelijk wordt ook de tol op de AP-7 tussen Zaragoza (Aragon) en de Middellandse Zee opgeheven. Dan is goed voor 479 kilometer aan snelweg. En goed nieuws voor vakantiegangers die naar de Costa Brava trekken. De andere snelwegen, en dan vooral die rond Madrid, blijven nog wel een paar jaar betalend.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten