Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Indië krabbelt terug met verbod op verbrandingsmotoren tegen 2030

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-02-2018

Indisch minister voor transport en snelwegen Nitin Gadkara heeft aangekondigd dat zijn land niet langer van plan is om auto’s met een verbrandingsmotor te verbieden tegen 2030. In de plaats daarvan wil het een elektrische omslag aanmoedigen.

In de lente van 2017 heeft Indië aangekondigd van plan te zijn om verbrandingsmotoren tegen 2030 te gaan verbieden. Dat blijkt nu wat voorbarig te zijn geweest, want bij de inwijding van een laadstation voor elektrische auto’s in New Delhi heeft Indisch minister voor transport en snelwegen Nitin Gadkari verklaard dat zo’n verbod er niet komt. Geen enkele wet zal de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor over 12 jaar verbieden. Er komt echter wel een ‘actieplan’ om mensen te stimuleren om elektrisch te gaan rijden, zonder daarom de andere soorten motoren te verbieden. Het land met 1,3 miljard inwoners zou tegen 2020 waarschijnlijk zo’n 5 miljoen auto’s per jaar verkopen op een markt die vooral wordt gedomineerd door tweewielers (80 procent).

Waarom?

De beweegredenen voor deze koerswijziging blijven onbekend, en dat terwijl de Indische grootsteden verstikt geraken door hun eindeloze files. De plaatselijke autoconstructeurs waren totaal verrast door de aankondiging in 2017, vooral dan de industriële reus Tata, die veel kritiek heeft geuit op de beslissing. Toch heeft het bedrijf snel gereageerd door projecten op te starten om elektrische auto’s te gaan produceren voor de Indische markt. Sterker nog: de meeste plaatselijke autobouwers hebben op de koerswijziging al gereageerd door te zeggen dat ze niet van plan zijn om weer af te stappen van hun elektrische plannen. Ongetwijfeld is er nog een andere reden voor de regeringsbeslissing. Indië heeft geen toegang tot de nodige grondstoffen en technologie voor de bouw van elektrische auto’s. Bovendien zou deze elektrische omslag een enorme overheidsinvestering vereisen, terwijl de schatkisten van het land zo goed als leeg zijn. Daar komt nog eens bij dat een Indische denktank waarschuwt voor de kwetsbaarheid van het grote land voor hacking als op grote schaal systemen uit het buitenland worden ingevoerd.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten