Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Jaguar Land Rover elektrisch in 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-09-2017

Jaguar Land Rover heeft beslist om vanaf 2020 geen modellen meer te bouwen met enkel een verbrandingsmotor. Er komen zuiver elektrische modellen zoals de I-Pace, maar vooral (plug-in) hybrides.

In 2018 brengt Jaguar zijn eerste zuiver elektrische model op de markt, de SUV I-Pace. Hij betekent een nieuwe stap voor de groep Jaguar Land Rover, die meldt dat heel zijn gamma “elektrisch” zal zijn tegen 2020. Lees daarin dat het merk dezelfde strategie hanteert als Volvo: geen enkel model zal nog alleen door een verbrandingsmotor worden aangedreven. Elk model dat Jaguar Land Rover vanaf dan op de markt brengt, zal op zijn minst een elektrische ondersteuning van 48 Volt hebben, een zogenaamde milde hybridisering. Uiteraard komen er ook plug-in hybride oplossingen en zuiver elektrische modellen.

E-Type Zero

Om deze omslag te illustreren bouwde het Classis Works-atelier van Jaguar een E-Type om tot de E-Type Zero. Die is gebaseerd op de Roadster Series 1.5 uit 1968 en wordt elektrisch aangedreven. Met dit blok sprint de cabriolet in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten