Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Ons Salon

Geschreven door Alain Devos op 23-12-2020

Autogids zou Autogids niet zijn als we niet op zoek waren gegaan naar een beetje troost.

Edito Alain Devos - AutoGids

Geen Brussels autosalon in 2021, dat zal wennen zijn. Het zou mijn 32ste editie zijn geweest als journalist. En met die uit mijn studentenjaren erbij zal de teller wel al richting zo’n 40 gaan. Eentje overslaan, dat was nooit een optie. Zelfs niet toen in mijn apenjaren een nieuw lief misschien wel eventjes belangrijker was dan de Alfa Romeo’s, de Porsches en alle andere mooie creaties op de Heizel. Voor mij leek het salon altijd een verlenging van de feestdagen. Kerstshoppen, kerstdag, nieuwjaar en dán naar dat autosalon, ik zal allicht niet de enige zijn die deze tijd van het jaar een dergelijke agenda had. Maar deze keer is alles anders. Van winkelen ‘voor het plezier’ was de voorbije weken geen sprake, grote feesten zijn uit den boze en wie na een lang verblijf op een planeet zonder radio en zonder internet naar de aarde terugkeert en midden januari onwetend toch nog naar Brussels Expo trekt, zal daar dus voor gesloten deuren staan.

Maar AutoGids zou AutoGids niet zijn als we niet op zoek waren gegaan naar een beetje troost. Samen met (gelukkig!) zowat de hele autosector menen we dat januari dé automaand van het jaar mag blijven. Begin 2022 is corona ongetwijfeld alleen nog een nare herinnering en kunnen we de nieuwste elektrische SUV’s (ja toch?) opnieuw op een echt salon gaan bewonderen, en ondertussen vermijden we het zwarte gat met alle informatie die u dezer dagen kunt gebruiken als de start van het jaar ook úw moment blijft om een nieuwe auto te kiezen of alvast met de voorbereiding van die aankoop te beginnen. En dat doen we naar goede gewoonte zowel in uw favoriete papieren magazine als online. We hebben er zelfs een nieuwe en rijkelijk gevulde website voor gecreëerd: showroom.autogids.be. ‘Het autosalon vanuit uw salon’, we bedachten er – al zeggen we het zelf – nog een leuke slogan voor ook. 

En wat het magazine betreft, dit nummer is het eerste van een reeks van drie waarin we nog eens de hele automarkt belichten. Wat staat er allemaal in de gelukkig ook weer geopende showrooms van de dealers en welke nieuwe modellen mogen we er nog verwachten? Het werd een uitgebreide voorstelling van alle in ons land actieve merken – de delen 2 en 3 verschijnen overigens al op 6 en 15 januari 2021. In deze AutoGids helpen we ook nog eens met wat ongetwijfeld het moeilijkste vraagstuk is geworden voor zowat iedere automobilist die binnenkort aan een nieuw exemplaar toe is: wordt het weer een benzine of toch nog eens een diesel, bezwijken we voor de plug-inrage of durven we zelfs al een 100 procent elektrische auto aan? We bekijken nog eens alle mogelijkheden en illustreren ons verhaal ook met een – zeg nu zelf – haast onvermijdelijke vergelijking tussen drie ‘klassieke’ versies van de Volkswagen Golf en hun donkergroene alternatief, de ID.3.

Met één geweldige traditie hebben we noodgedwongen wel moeten breken: een gratis toegangskaart voor het salon kunnen we u dit jaar niet aanbieden. Dat maken we goed met een ander geschenk: samen met enkele partners zorgen we voor leuke kortingen op verschillende producten en diensten. Hou het veilig en tot volgend jaar.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten