Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Genève 2016 / Opel Mokka X: een nieuwe naam

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-02-2016

Opel voegt bij de restyling van zijn compacte SUV Mokka een X toe aan de naam. De nieuwe naamgeving benadrukt de ‘avontuurlijke’ geest van dit model. Hij krijgt ook een nieuwe 1.4 turbomotor met 150 pk.

De Opel Mokka X draagt de nieuwe stijl van Opel en lijkt dus op de nieuwe Astra. Voortaan heeft de compacte SUV een horizontaal radiatorrooster in vleugelvorm en led-dagrijlichten met scherpe, dubbele vleugels. Ook adaptieve en draaiende led-koplampen zijn beschikbaar. Het interieur liet zich inspireren door de nieuwe Astra, vooral dan het instrumentenbord. De X in de naam benadrukt de avontuurlijke kant.

1.4 turbo met directe injectie

Onder de motorkap biedt de Mokka X een 1.6 diesel met 110 pk of 136 pk. Er is ook een nieuwe benzinemotor, die al ingewijd werd door … de nieuwe Astra. Het gaat om de 1.4 turbo met directe injectie en 150 pk. Hij wordt gekoppeld aan een automaat met zes versnellingen en vierwielaandrijving met een elektromagnetische meervoudige plaatkoppeling. De SUV rijdt voornamelijk als een voorwielaandrijver, de achterwielen worden ingeschakeld na het starten van de auto in vierwielmodus of wanneer de grip of de staat van het wegdek verslechteren.

Verbonden

De Mokka X beschikt over een capacitief aanraakscherm van 7 of 8 duim in de centrale console. Met deze interface kun je onder meer je smartphone bedienen via Apple CarPlay of Android Auto. Opel versterkt ook de rijhulpsystemen met een verbeterde frontale camera (Opel Eye) die verkeersborden herkent en waarschuwt voor mogelijke botsingen. De Mokka X biedt ook de Opel OnStar-assistentiediensten. De hertekende SUV wordt onthuld op het salon van Genève (3-13 maart), maar hij komt pas aan het einde van 2016 op de markt.  

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten