Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Tesla geeft Model X en S update

Geschreven door Laurent Norro op 26-08-2017

De Tesla’s Model S en X ondergaan een paar evoluties. Het gaat niet om een facelift, maar wel om een “esthetische en technische” update.

Tesla heeft net aangekondigd dat het zijn berline Model S en zijn SUV Model X een paar updates geeft. Maar om meteen met de deur in huis te vallen: die vallen niet onder de noemer ‘facelift’. De bedoeling is enkel om de modellen aantrekkelijker te maken. In de Verenigde Staten hebben heel wat klanten namelijk enkel nog oog voor de berline Model 3, die onlangs op de markt is gebracht.

Standaard

De adaptieve ophanging Smart Air is voortaan standaard op beide grote Tesla’s. Die past zich aan het profiel van de weg aan in functie van de gegevens van het navigatiesysteem. Deze technologie moet de bestuurder en zijn passagiers een comfort van de bovenste plank garanderen. Onder de andere nieuwigheden zien we een nieuwe stoelbekleding in crème en volledig wegklapbare middelste stoelen in de Model X.

Aangepaste software

Om zijn modellen met een 75 kWh-batterij wat meer pit te geven, heeft de constructeur tot slot hun software aangepast. Als gevolg daarvan sprinten zowel de Model S als de Model X liefst een volle seconde sneller van 0 naar 100 km/h. Zo trekt de Model S 75D (met twee elektromotoren) van 0 naar 100 km/h op in 4,4 seconden, terwijl de achterwielaangedreven basisversie daar 0,2 tellen langer over doet. De Model X 75D doet diezelfde oefening voortaan in 5,2 seconden in plaats van 6,3. Zijn dat wereldschokkende veranderingen die alles zullen veranderen? Dat zullen de verkoopcijfers uitwijzen…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten