Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Hertekende Volkswagen Golf in Genève

Verwachte lancering : 01-06-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-01-2016

Het Duitse magazine AutoBild meldt dat de hertekende Golf VII voorgesteld wordt op het salon van Genève in maart. Tegenover het huidige model zijn er een tiental aanpassingen.

De facelift van de Volkswagen Golf was in principe gepland voor eind dit jaar. Volgens het Duitse magazine AutoBild komt hij toch al in maart, op het salon van Genève. Onze collega’s geven zelfs al enkele details over de wijzigingen die Volkswagen aanbrengt. Op het vlak van design geven enkele retouches de berline een agressievere look. Bovendien heeft het volledige Golf-gamma recht op led-koplampen, zoals bij de GTE en de e-Golf.

Vanbinnen

Het uitzicht van het interieur zou amper evolueren. De Golf krijgt in optie wel de virtuele instrumenten van de Passat en de nieuwe Audi’s. Gedaan dus met de klassieke tellers, hier is alles digitaal voor wie dat wil. Op het vlak van diensten biedt Volkswagen nieuwe oplossingen zoals verkeersinfo in real time en multimedia online. In de catalogus verschijnt ook bediening met gebaren.

Veiligheidssystemen

De stuurbekrachtiging en ophanging worden logischerwijze opnieuw afgesteld. Bij de updates hoort natuurlijk ook een evolutie van de rijhulpsystemen. AutoBild verwacht de komst van een halfautomatisch rijsysteem voor files, waar de auto de controle van het stuur, het gaspedaal en de remmen kan overnemen. Nog een innovatie: automatisch parkeren met een aanhangwagen.

Driecilinders

Een driecilinder met 115 pk vervangt de 1.2 met 110 pk, maar dat is geen verrassing als je ziet wat de concurrentie vandaag al doet. De herlaadbare hybride GTE wint ook enkele pk’s. En aan de top van het gamma zien we mogelijk de R420 met, zoals zijn naam al aangeeft, 420 pk. Nu nog wachten op het salon van Genève begin maart voor bevestiging …

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten