Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Volkswagen Golf Sportsvan krijgt opfrisbeurt

Verwachte lancering : 01-10-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-08-2017

De komst van de T-Roc naar de Volkswagen-catalogus zou de Golf Sportsvan zuur kunnen opbreken, aangezien SUV’s veel meer in de mode zijn dan eenvolumers. Daarom ondergaat de Sportsvan een facelift.

Een paar weken voor de komst van de T-Roc krijgt de Volkswagen Golf Sportsvan een schoonheidskuur. De eenvolumerversie van de Golf bereidt zich op die manier voor op interne concurrentie met een nieuwe voorkant en nieuwe velgen, naast een uitgebreid kleurenaanbod. Hij maakt ook werk van zijn motoren en moderniseert de technologie aan boord. Qua uiterlijk hebben de designers de koplampen uitgerekt en ze een nieuwe lichthandtekening gegeven terwijl de dwarslatjes van het radiatorrooster zijn hertekend. Ook de luchtinlaten zijn vergroot en de bumpers zijn bijgewerkt. Tot slot zijn de achterlichten anders vormgegeven.

Technologie

Het veiligheidspalet evolueert, met een stadsremhulp die voortaan ook voetgangers herkent. De Golf Sportsvan is verder verkrijgbaar met de Traffic Jam Assist, een semizelfstandige rijhulp voor in de file (tot 60 km/h). De bestuurder kan verder rekenen op een parkeerassistent en het Trailer Assist voor manoeuvreren met een aanhangwagen. In de duurdere versies geniet deze VW een navigatiesysteem met een 9,2 duim groot aanraakscherm en gebarenbediening.

TSI-motoren

Naast de twee TDI-diesels kan de Golf Sportsvan ook worden besteld met drie nieuwe TSI-benzinemotoren. De twee krachtigste daarvan, waaronder een met 150 pk, hebben een actieve cilinderuitschakeling zodat hij soms op 2 in plaats van 4 cilinders werkt. De facelift wordt voorgesteld tijdens het salon van Frankfurt (IAA) half september.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten