Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Fashion / A-Klasse is mooiste auto van 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 31-01-2013

Het Internationale Automobielfestival in Parijs heeft zijn prijs voor de Mooiste Auto van het Jaar uitgereikt. Uit een online poll in 52 landen kwam de Mercedes A-Klasse als winnaar uit de bus.

Elk jaar wordt op het Het Internationale Automobielfestival van Parijs de Mooiste Auto van het Jaar gekroond. Tijdens de 28e editie van dit jaarlijkse treffen ging de beker naar de Mercedes A-Klasse, die daarmee de BMW 3-Reeks berline opvolgt. Hij werd verkozen met 100.000 stemmen in een onlinepoll in 52 landen. De A-Klasse gaat de Mazda 6, de Renault Clio en de BMW 3-Reeks Touring vooraf.

Samen met deze titel reikt een vijftienkoppige jury, bestaande uit vijftien autogepassioneerden, ook nog andere prijzen uit. Daarbij vielen ook Belgen in de prijzen: Bart Lenaerts en Lies De Mol hebben de titel van Mooiste Boek van het Jaar gekregen voor hun WAFT2. En Jacky Ickx werd beloond met een Gouden Palm. Verder werd de Aston Martin Vanquish verkozen tot Mooiste Supercar van het Jaar en de Peugeot Onyx tot Mooiste Conceptcar van het Jaar. En de Opel Adam kaapte de titel weg van Mooiste Interieur van het Jaar.

Peugeot kreeg de prijs voor Mooiste Reclame, voor de Hands-commercial rond de 208. De Audi E-Tron haalde met zijn zege in de 24 Uren van Le Mans de Grand Prix de l'Environnement binnen. De Grand prix Spécial du Jury huldigde de terugkeer van Alpine met de conceptcar A110-50, de 'Designprijs' komt toe aan de Porsche 911. Vincent Turpin won de BMW Young Design Award en Cathy Dubuisson de Mooiste Foto van het Jaar voor haar Leçon n°40. De Grand Prix de l'Art gaat naar Florent Poujade voor Lady Jag. Ten slotte won Toyota de 'Grote prijs Creativ'experience' voor zijn uiterst personaliseerbare conceptcar Diji.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten