Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / BMW en Ford gaan solidstatebatterijen testen vanaf eind 2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 08-06-2022

De start-up Solid Power heeft solidstatebatterijcellen ontwikkeld waarvan het voor het eind van het jaar preproductie-exemplaren zal leveren aan BMW en Ford voor tests in reële omstandigheden. Een productiedoelstelling is er echter nog niet.

De race om de ontwikkeling van solidstatebatterijen is in volle gang en er zijn veel grote spelers in de auto-industrie bij betrokken, zoals CATL, Hyundai-Kia, LG Energy Solution, Panasonic, Samsung en Toyota. Maar ook startende bedrijven storten zich in de strijd. Zoals Solid Power, een bedrijf uit Colorado (VS) dat cellen voor dit type batterij heeft ontwikkeld. De Amerikanen zijn van plan twee van hun klanten, BMW en Ford, vóór eind 2022 te voorzien van preproductie-exemplaren.

>> Lees ook – Solidstatebatterij: voor binnenkort, of niet?

Ontwerpen maar niet produceren

Voor Douglas Campbell, CEO en oprichter van Solid Power, is de missie van zijn bedrijf ontwerpen en innoveren, niet produceren, al bevestigt hij dat Solid Power een proefproductielijn heeft om zijn partners en klanten te voorzien van testvoorbeelden van de solidstatecellen.

 

>> Lees ook – Lexus Electrified Sport: voorproefje solid-statebatterij

 

Als voorloper op het gebied van solidstatebatterijen heeft Solid Power grote groepen als BMW, Ford, Hyundai en Samsung in zijn kapitaal zien investeren. De start-up geeft er de voorkeur aan zich te concentreren op het ontwerp en de ontwikkeling van de technologie, en de productie aan anderen over te laten. Solid Power is dan ook op zoek naar een partner om tegen 2026 met een grootschalige productie te kunnen beginnen.

 

Bron: Automotive News Europe

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten