Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / BP & StoreDot laden EV-batterij op in 5 minuten

Geschreven door David Leclercq op 28-05-2018

Brits oliegigant BP investeert fors in een nieuwe technologie waarmee de batterij van een elektrische auto in 5 minuten zou kunnen worden herladen.

Olieproducenten beginnen stilaan aan hun toekomst te denken. Total investeert in windmolens en pellets (houtkorrels), terwijl anderen zoals BP hun kansen wagen in de wereld van de batterijen voor elektrische auto’s. Daarom is de Britse gigant in zee gegaan met het bedrijfje StoreDot en investeert het 20 miljoen dollar in een snellaadsysteem.

5 minuten

Volgens de eerste informatie is de bedoeling dat het laden tot 100 procent in 5 minuten achter de rug zou zijn, wat dus ongeveer even lang is als het vullen van een brandstoftank. De Israëlische startup StoreDot werkt aan zogenaamde “flash batteries”, die we eerst in onze smartphones zullen zien opduiken. Dat is zelfs voor vrij binnenkort, waarschijnlijk in 2019. Tufan Erginbilgic, een verantwoordelijke bij BP, verklaarde: “Snelladen vormt het hart van de elektrische strategie van BP. De technologie van StoreDot heeft veel potentieel en geeft ons de kans om consumenten een innovatief aanbod te geven”. Het Israëlische bedrijf meldt dat zijn batterijen een EV 500 kilometer ver kunnen brengen zonder stekker. Als het zover is – en vroeg of laat komt dat moment – dan zou de elektrische auto onverwacht populair kunnen worden, op voorwaarde dat de technologie betaalbaar blijft uiteraard. Ze combineert namelijk organische, anorganische en nanomaterialen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten