Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Geraken elektrische auto’s 1.000 km ver tegen 2020?

Geschreven door David Leclercq op 08-05-2017

Sommige analisten voorspellen dat tegen 2020 de energiedichtheid van batterijen zo groot wordt dat een rijbereik van 1.000 kilometer haalbaar is. Hebben ze gelijk of is het dagdromerij?

Volgens sommige analisten wordt 2020 het jaar van de grote omwenteling. Ook voor auto’s, want het theoretische rijbereik van elektrische voertuigen zou dan op 1.000 kilometer kunnen uitkomen. Dat is toch wat Fraunhofer Institute for Ceramic Technologies and Systems IKTS, ThyssenKrupp System Engineering en IAV Automotive Engineering beloven. Deze drie bedrijven werken aan een nieuwe technologie voor lithiumbatterijen en beloven een enorme vooruitgang op het vlak van rijbereik en vermogen. Echt waar?

Nieuwe aanpak

Volgens de eerste informatie zou dit onderzoekstrio voor dergelijke resultaten zowel het ontwerp van de elektrische architectuur als de onderlinge verbindingen van de batterijen herzien met een concept dat EMBATT is gedoopt. Dat laatste systeem vervangt de traditionele connectoren door bipolaire plaatjes. Op die manier zouden de cellen kunnen worden opgestapeld zoals pannenkoeken, terwijl een geleider tussen de bipolaire plaatjes de stroom over het hele oppervlak van de batterij zou laten lopen. Blijkbaar zou daarmee een reële ruimtewinst worden geboekt, maar zouden ook de prestaties erop vooruitgaan. Zoals altijd moet het proces eerst betrouwbaar worden gemaakt, want dit soort batterij wordt ongetwijfeld veel moeilijker te koelen. Dat laat ons denken dat 2020 als streefdatum erg optimistisch lijkt. Maar goed, we houden het in de gaten…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten