Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Renault: dubbel elektrisch rijbereik tegen 2017

Geschreven door David Leclercq op 20-03-2015

In januari heeft Renault aangekondigd dat het eerst nieuwe motoren gaat introduceren en dan aan zijn batterijen gaat werken om het rijbereik van zijn elektrische modellen te verdubbelen tegen 2017.

Tegen 2017 zou het rijbereik van Renaults elektrische modellen moeten verdubbelen tot zo'n 300 kilometer. “We willen het rijbereik verdubbelen, zodat je 300 kilometer ver geraakt onder reële omstandigheden en 400 kilometer op de normverbruikscyclus”, verklaarde Bétrice Foucher, directrice van het elektrische programma aan onze collega's van het Franse economische tijdschrift Les Echos, zonder daarom echter een precieze lanceringsdatum te geven.

Volgens diverse bronnen zou Renault daarvoor een beroep gaan doen op nieuwe lithium-ionbatterijen met een opslagcapaciteit van zo'n 40 kWh. Die zouden nog steeds worden geleverd door het Koreaanse LG Chem en zouden aanvankelijk de Zoé gaan aandrijven tegen 2017-2018. Nissan van zijn kant zou vergelijkbare plannen hebben - al weten we niet wie de Japanners als toeleverancier hebben gekozen -, maar zou voor de volgende Leaf op een opslagcapaciteit van 50 kWh mikken. De oorlog om de kiloWatturen is dus nog maar pas begonnen en sommige bronnen zeggen dat Renault nog verder wil gaan tegen 2020 met siliconenbatterijen met een drie keer zo grote energiedensiteit.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten