Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Tesla patenteert automatische richtingaanwijzers

Geschreven door Valentin Delchambre op 05-09-2018

Tesla heeft een patentaanvraag ingediend voor een nieuwe technologie waarmee richtingaanwijzers zichzelf automatisch inschakelen.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je vloekt op een bestuurder die zijn richtingaanwijzer ‘vergeet’ in te schakelen om in te halen, een afrit te nemen of een rotonde te verlaten? Tesla heeft een oplossing bedacht tegen dit soort ‘verstrooidheid’. De teams van het merk hebben namelijk automatische richtingaanwijzers ontwikkeld. Die zijn niet speciaal bedoeld voor autonome voertuigen, maar wel voor de auto van Jan-met-de-pet.

Hoe het werkt

De auto observeert via al zijn radars, sensoren en processors wat de bestuurder doet en kijkt tegelijk naar de omgeving. Maakt de bestuurder zich op om van richting te veranderen? Hoe beweegt het stuurwiel? Rijdt er een andere auto in de buurt? Aan de hand van de antwoorden al die en nog veel meer vragen beslist het systeem of het nodig is om de richtingaanwijzers te activeren. Vandaag is de technologie nog niet verkrijgbaar op Tesla’s en ze is ook nog niet aangekondigd, maar het zou uiteraard kunnen dat dit in de toekomst wel gebeurt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten