Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Toyota: autonome en intelligente voertuigen in 2020

Geschreven door Olivier Maloteaux op 18-10-2017

De Japanse reus gaat tegen 2020 testen met autonome voertuigen met kunstmatige intelligentie die met de bestuurder kunnen communiceren.

Net zoals alle grote autogroepen stort ook Toyota zich op de zelfstandige auto. De Japanse reus wil tegen 2020 één miljard dollar investeren om een vooruitstrevend geautomatiseerd rijsysteem en een kunstmatige intelligentie te ontwikkelen. Het doel is om een auto te maken die met zijn bestuurder kan communiceren. “Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie willen we de rijervaring uitbreiden en verbeteren, zodat de auto een affectief voorwerp wordt”, zo verklaarde Makoto Okabe, verantwoordelijke voor de afdeling elektrische voertuigen van Toyota.

Emoties lezen

We brengen nog even in herinnering dat Toyota in januari van dit jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Concept-i heeft onthuld, een prototype van een auto die met zijn bestuurder kan praten. Hij doet dat niet alleen om diens gewoontes en voorkeuren te ontdekken, maar ook om zijn of haar emoties te lezen. In het tijdperk van de robots moet de auto dus wat menselijker worden…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten