Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Valeo: ‘futuristische’ innovaties in Las Vegas

Geschreven door Laurent Norro op 06-01-2017

Valeo heeft in Las Vegas zijn jongste innovaties voorgesteld. Sommige daarvan zullen we binnenkort al terugvinden in alledaagse automodellen.

De beroemde CES in Las Vegas, de beurs voor elektronica en nieuwe technologie, is duidelijk ‘the place to be’ voor autoconstructeurs, maar ook voor hun toeleveranciers. Zo pakt het Franse Valeo er uit met meerdere nieuwigheden die in de komende jaren meer dan één merk moeten verleiden.

Belangrijke innovaties

Voor zijn vierde opeenvolgende deelname aan dit evenement, dat niet langer enkel tv- en telefoonfabrikanten naar voren schuift, steelt de toeleverancier de show met vier belangrijke innovaties. De eerste is een evolutie van Valeo’s bestaande Cruise4U (actieve snelheidsregelaar). De vernieuwde versie heet eCruise4U, is bedoeld voor hybride motorversies en werkt bij lage snelheden. Een tweede nieuwigheid is XtraVue en is een systeem van tussen auto’s onderling verbonden camera’s. Daarmee kan de bestuurder verder kijken dan zijn eigen gezichtsveld. Een derde innovatie mag worden gezien als een automatische noodremhulp die de dode hoeken uitschakelt dankzij vier camera’s en ultrasoonsensoren rondom op de auto. Het laatste grote nieuws ten slotte zou een beeld moeten geven op het interieur van morgen. In Las Vegas pakt Valeo namelijk uit met de Valeo Cockpit, die verschillende innovatieve producten van het merk samenbrengt, waaronder het C-Stream. Dat laatste is een plafondconsole die de veiligheid van de passagiers in de gaten houdt. Kortom, binnenkort hebben autobouwers geen excuus meer om geen auto’s aan te bieden die op heel wat vlakken ‘revolutionair’ zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten