Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Is de autosector seksistisch?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 23-02-2018

Wordt de autosector vandaag nog steeds geplaagd door seksistische clichés? Het Franse bedrijf Tiregom heeft daar onderzoek naar gevoerd.

Tiregom, een website die je banden laat vergelijken, heeft een team van mannen en vrouwen. Het bedrijf wou graag weten of vrouwen vandaag in volle #MeToo-crisis nog het slachtoffer worden van seksisme in de autosector en trok daarom op onderzoek uit. Tiregom heeft 1.200 mensen (uiteraard met een perfecte gendergelijkheid) van 18 tot 65 jaar met een rijbewijs ondervraagd. Uit het onderzoek leren we niet geheel verrassend dat bepaalde seksistische stereotypen ook vandaag nog steeds hardnekkig voortbestaan. Zo is 21 procent van de ondervraagden (vooral mannen…) het eens met de stelling: “vrouwen kunnen niet zo goed rijden als mannen”. En dat terwijl heel wat studies, vooral van verzekeringsbedrijven, aantonen dat net het omgekeerde waar is. Maar laat ons de zaken positief bekijken: het betekent dat toch 79 procent van de mensen het niet eens is met dit achterhaalde cliché.

Mannen beter?

Verder leren we dat 38 procent van de mensen denkt dat mannen technisch sterker staan dan vrouwen. Daarom zegt 22 procent van de ondervraagden meer vertrouwen te hebben in een man dan in een vrouw wanneer ze aan hun auto moeten laten sleutelen. Omgekeerd zegt niemand (0 procent) meer vertrouwen te hebben in een vrouwelijke mekanieker dan in een mannelijke. Anderzijds kunnen we ook hier concluderen dat 68 procent van de ondervraagden zegt geen onderscheid te maken op dit vlak. Tot slot was er nog de vraag “aan wie vraag je om je auto een onderhoudsbeurt te geven?”. 81 procent gaat naar een professional, 18 procent naar een man uit hun omgeving en 0,4 procent naar een vrouw uit hun omgeving.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten