Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Einde van een tijdperk: BBC schrapt TopGear

Geschreven door Klaas Janssens op 21-11-2023

Na meer dan 20 jaar komt er een einde aan het Britse automagazine TopGear. BBC schrapt het populaire autoprogramma naar aanleiding van een crash van presentator Freddie Flintoff.

De mot zat er al een tijdje in, want TopGear heeft het afscheid van het legendarische trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May nooit helemaal kunnen opvangen. Er waren experimenten met nieuwe presentatoren, gaande van inmiddels betreurde Sabine Schmitz tot acteur Matt Leblanc - Joey uit de sitcom Friends. Om uiteindelijk te landen bij Chris Harris, Andrew Flintoff en Paddy McGuinness.

Eind 2022 legde de BBC de opnames van TopGear sil na een crash van Andrew Flintoff, die overkop ging met een Morgan 3 Wheeler. De voormalige cricketspeler geraakte zwaargewond en de Britse openbare televisieomroep keerde hem een financiële compensatie van 9 miljoen pond uit. Aanvankelijk ging het om afstel, maar intussen zijn de opnames nog steeds niet heropgestart en lijkt het er sterk op dat er geen nieuw seizoen van TopGear meer komt.

The Grand Tour

TopGear werd reeds uitgezonden van 1977 tot 2001, maar kreeg een nieuwe format in 2002 nadat Jeremy Clarkson en Andy Wilman het heft in handen namen. Het autoprogramma evolueerde naar een soort entertainmentshow voor autofanaten, met naast de klassieke tv-afleveringen ook een heleboel specials. Na een handgemeen werd Jeremy Clarkson in 2015 door de BBC bedankt voor bewezen diensten, waarna hij samen met Richard Hammond en James May naar Amazon trok om The Grand Tour te maken.

De deur is niet helemaal toe, aldus de BBC. Mogelijk komen er nog specials, zelfs een nieuw seizoen wordt niet helemaal uitgesloten. Maar voorlopig ligt de nadruk op het gelijknamige automagazine, dat voorlopig wel voortgezet wordt.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten