Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / De garage – Range Rover V8

In onze rubriek 'De garage' stellen autoliefhebbers hun trots op wielen voor. Deze keer: de Range Rover V8 van Raphaël Charlier.

Overzicht :

Als professioneel komiek had de Waalse Raphaël Charlier tijdens de lockdown de schouders kunnen laten hangen, maar dat ligt niet in zijn aard. “Alles lag stil. Dus zei ik tegen mezelf dat de tijd gekomen was om een automobiele droom waar te maken.” Die droom bleek chic, vreselijk koppelrijk en misschien een tikkeltje anachronistisch voor de politiek correcte tijd waarin we leven: een Range Rover uit 1991. 

“Een auto die mijn kindertijd getekend heeft”, vertelt hij. “Een vriend van de familie bezat er een. Tussen mijn 9 en 15 jaar nam hij me vaak mee voor een ritje. In zijn Range luisterde hij meestal naar jazz. Ik was gefascineerd door die muziek – en zo goed dat die klonk in die auto.” Het toppunt is dat onze beste man helemaal geen fan is van Land Rover – of Britse auto’s tout court.

VW-man

“Ik ben eigenlijk meer een Volkswagen-iemand. Ik heb een Variant, een Combi. Ik heb onlangs ook een Karmann gekocht in Californië. Maar die haal ik enkel uit als het mooi weer is, terwijl ik de Range vaak gebruik. Ik ben nochtans geen liefhebber van terreinrijden. In het begin durfde ik zelfs niet eens door het slijk te rijden.” Tegen zelf zijn handen vuil maken aan deze Range heeft Raphaël daarentegen geen bezwaar.

“Ik ben al lang bevriend met Fred Bertrand (de man achter de Belgische customspecialist Krugger, red.). We delen een passie voor mechaniek en mooi gewelfde koetswerken. Van de Range moest ik het achterste gedeelte van de vloer, de spatborden en de raamrubbers vervangen. En hier en daar had het vocht door het plaatwerk heen gevreten. Tweedehands onderdelen vinden is een uitdaging geworden als je naar de specialisten in Engeland gaat, want sinds de Brexit zijn de prijzen sterk gestegen.” 

Op lpg

Toen onze komiek de vriend des huizes van hierboven die destijds voor de kleine Raphaël taxichauffeur speelde, over zijn aankoop vertelde, was die laatste stomverbaasd. “Wat me had bezield om zo’n stuk schroot te kopen, zo vroeg hij me. En toch is het altijd met de glimlach dat Raphaël over zijn Range Rover praat.

“Het grootste plezier is zijn motor. Een 3,9 liter grote V8 die – gelukkig voor mijn portemonnee – op lpg loopt en prima samenwerkt met de automaat. In dit glazen hok heb ik bovendien het gevoel dat ik in een aquarium op wielen rijd”, lacht hij. Van zoveel enthousiasme wordt een mens spontaan goedgezind.

Tekst: Dominique Dricot

Foto's: © Julien Mahiëls

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten