Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Ferrari 812 Competizione beklad (voor het goede doel)

Geschreven door Kevin Kersemans op 22-08-2023

De oplage van de Ferrari 812 Competizione is beperkt tot 999 stuks, maar dit exemplaar is extra speciaal. Het werd door de Tailor Made-afdeling beschilderd en zal binnenkort geveild worden voor het goede doel.

De Ferrari 812 Competizione is een nog straffere, gelimiteerde versie van de al bijzonder begeerlijke 812 Superfast, waarvan de V12 werd opgevoerd tot 830 pk. De productie is beperkt tot 1.598 stuks – 999 van de coupé 812 Competizione en 599 van de open versie 812 Competizione A (met de A van Aperta). Een van die 999 coupés werd nog een tikkeltje exclusiever gemaakt.

LEES OOK onze test van de Ferrari 812 Competizione

Hij werd namelijk onder handen genomen door Tailor Made, de personaliseringsafdeling van het Italiaanse sportwagenmerk. De opdracht werd gegeven door Ferrari North America, dat de auto op 17 oktober tijdens het Ferrari Gala in New York zal veilen voor het goede doel. De opvallende Ferrari Tailor Made 812 Competizione werd onthuld tijdens de voorbije Montery Car Week in de VS.

Ontwerpschets

De auto is in feite bedacht als een van de inmiddels iconische gele kaarten waarop ontwerpers uit Maranello hun eerste ideeën, inzichten en notities op papier zetten. Zo werd het in mat Giallo Tristrato uitgevoerde koetswerk voorzien van een tekening in Nero DS Sketch die geïnspireerd is op de oorspronkelijke schetsen van hoofddesigner Flavio Manzoni. Opvallend zijn de van koolstofvezel vervaardigde lamel die dwars over de motorkap loopt en fungeert als luchtinlaat voor de motor, de karakteristieke louvres aan de zijkant – een eerbetoon aan de beste twaalfcilindertraditie van Ferrari – en de wervelstroomgeneratoren op de 'achterruit' (die er in feite geen is; de 812 Competizione heeft enkel een achteruitkijkcamera).

Het designthema werd doorgetrokken in het interieur. In plaats van leer is de bekleding van een alcantara dat voor 65% uit gerecycleerd polyester bestaat en waarop de tekeningen rechtstreeks werden geborduurd door middel van en innovatieve techniek. Onderhuids werd de 812 Competizione ongemoeid gelaten. Hoeveel de Ferrari Tailor Made 812 Competizione naar verwachting zal opbrengen, is niet bekend, maar een 'standaard' 812 Competizione kostte al meer dan 500.000 euro – de 999 exemplaren zijn allemaal al toegekend.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten