Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Ford Focus RS Heritage Edition: zwanenzang

Geschreven door Laurent Norro op 18-02-2018

Ford gunt zijn Focus RS een laatste evolutie, die enkel voor de Britse markt bedoeld is. Maar met 370 pk onder de motorkap zou het ons niet verbazen als een paar speculanten er een naar de overkant van het Kanaal verschepen.

Als je al weke benen krijgt van de huidige Ford Focus RS, dan zal deze laatste evolutie van de huidige generatie je zeker doen zwijmelen. Het gaat om de Focus RS Heritage Edition, die wordt aangeboden in een erg opvallende oranje kleur en die een paar pittige onderhuidse evoluties ondergaat. Helaas worden er slechts 50 exemplaren van gebouwd en komt hij enkel in het Verenigd Koninkrijk op de markt. Damn it!

50 exemplaren

De Focus RS Heritage Edition onderscheidt zich van de ‘klassieke’ RS door zijn mechanisch Quaife-sperdifferentieel in de vooras en door zijn 20 extra pk’s dankzij een ingreep van tuner Mountune. Het resultaat is dat het beest, waarvan de vierwielaandrijving verder niet is aangepast, 370 pk ontwikkelt en ook zijn koppel licht zou zien stijgen. Volgens de tuner is de vermogensstijging te danken aan een inlaatkit met hoog debiet en aan een verbeterde turborecirculatieklep. Uiterlijk neem deze Focus de details voer van de RS Edition: grijze remklauwen, zwarte gesmede velgen, zwarte buitenspiegels en een zwarte dakspoiler. Het interieur krijgt deels met leer beklede Recaro-kuipstoelen en een verwarmd stuurwiel. Verder krijgt deze Focus standaard een schuifdak en parkeersensoren achteraan. De Focus RS Heritage Edition kost 39.895 pond, of zo’n 45.000 euro.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten