Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Mercedes Project Mondo G op de Zoute Grand Prix

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-08-2023

In oktober zal op het Albertstrand in Knokke-Heist een originele conceptcar van Mercedes te zien zijn: de Project Mondo G, gecreëerd in samenwerking met Moncler. Het automobiele kunstwerk is gebaseerd op de G-Klasse.

Van 5 tot 8 oktober staan het Albertstrand en de dijk van Knokke in het teken van uitzonderlijke auto's van gisteren en vandaag. Op het zand van de beroemde badplaats worden twee paviljoenen ingericht om buitengewone bolides te presenteren. Mercedes, partner van de Zoute Grand Prix, zal het kunstwerk Project Mondo G tentoonstellen dat samen met Moncler is gemaakt. Deze bijzondere G-Klasse is een knipoog naar de iconische donsjacks van het Frans-Italiaanse merk.

7.000 vierkante meter

Dit unieke voertuig van 3,4 m breed was nog nooit te zien in België, en wordt trouwens zelden getoond. Het is dan ook een voorrecht voor de constructeur om dit te doen voor het veeleisende publiek in Knokke. Deze originele versie van de G-Klasse zal op een Mercedes-podium worden geplaatst in het paviljoen Zoute Gallery by Ey. Deze grote tent zal 7.000 vierkante meter uitzonderlijke modellen uit heden en verleden herbergen, evenals kunstwerken. Ze komt te staan tegenover het beroemde en net gerenoveerde Albertplein – ook wel bekend als de Place m'as-tu-vu.

Voor liefhebbers en kenners

De Zoute Grand Prix vindt plaats van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober 2023 in Knokke-Heist. Voor elk paviljoen (Zoute Gallery by Ey en Zoute Prado by Kindy Capital) wordt een toegangsprijs van 45 euro gevraagd, maar er is ook een combiticket beschikbaar voor 75 euro. Plaatsen zijn beperkt. De zeedijk, die voor iedereen toegankelijk is, verwelkomt sportieve en presigieuze auto's die deelnemen aan de Zoute Rally by Stow en de Zoute GT Tour op zondag 8 oktober. Meer informatie op de officiële website van de Zoute Grand Prix.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten