Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / ONGEZIEN – paus Franciscus in Fiat Tipo

Geschreven door David Leclercq op 09-11-2016

Paus Franciscus voerde enkele veranderingen door in het Vaticaan. Zo werden de gepantserde auto’s ingeruild voor populaire, kleinere auto’s.

Paus Franciscus pakt de zaken graag anders aan. Niet alleen hervormde hij de Romeinse Curie, hij veranderde ook de reisgewoontes van zijn voorgangers. Sinds kort stellen we vast dat hij zijn gepantserde voertuigen heeft ingeruild voor eerder ‘volkse’ modellen.

Van Soul naar 500L

Vorig jaar al opteerde paus Franciscus voor een Kia Soul bij zijn reis in Zuid-Korea. Eind 2015 gebeurde hetzelfde in de Verenigde Staten, waar hij zich verplaatste met een Fiat 500L. Dat komt goed over, want in Zuid-Korea werd het erg op prijs gesteld dat hij een lokaal product gebruikte, terwijl Sergio Marchionne, de topman van Fiat-Chrysler, zich in de handen wreef bij de keuze voor de 500L. Hij verkoopt Fiats en probeert Alfa Romeo opnieuw te lanceren in de States.  

Niet zonder Tipo

De paus koos opnieuw voor een gewone auto voor zijn verplaatsing in Zweden, voor de evenementen rond de 500ste verjaardag van de Lutherse reformatie. De keuze viel daar op de nieuwe Fiat Tipo, een die de concurrentie verslaat met zijn verhouding tussen prijs en prestaties. Heel relevant gezien de geloften inzake armoede.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten