Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Chevrolet Corvette krijgt zowel hybride als volledig elektrische versie

Verwachte lancering : 01-03-2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 26-04-2022

In de loop van 2023 krijgt de Corvette C8 Stingray een hybride variant met vierwielaandrijving, daarna volgt een 100% elektrische versie van de Amerikaanse sportwagen.

Bij de lancering van de Chevrolet Corvette C8, de eerste generatie met centraal achterin geplaatste V8, kondigde de Amerikaanse constructeur aan dat er ook een hybride variant in ontwikkeling was. Die hybride Corvette staat op de planning voor 2023, maar blijft niet de enige geëlektrificieerde C8: want daarna volgt er een 100% elektrische variant van de iconische sportwagen. Als de heilige huisjes dan toch gesloopt moeten worden, dan doe je het beter ineens serieus.

LEES OOK Test: Chevrolet Corvette C8 Stingray (2021)

Over de technische specificaties van de hybride Corvette C8 Sringray wil Chevrolet weinig kwijt. Maar als we de Amerikaanse collega's mogen geloven, dan betreft het een plug-inhybride aandrijflijn met een relatief compact batterijpakket (om de gewichtstoename binnen de perken te houden) die twee elektromotoren van stroom voorziet. Een van die twee elekromodules drijft de voorwielen aan, waardoor er dus sprake is van vierwielaandrijving. Je zou die hybride Corvette dan ook als een budgetconcurrent voor de Ferrari 296 GTB en de McLaren Artura kunnen zien.

Corvette C8 Stingray

Corvette E-Ray

Hoe krachtig die hybride Corvette wordt, blijft onduidelijk. Momenteel is de Z06 het krachtigste model uit het gamma. Met dank aan diens gloednieuwe LT6-krachtbron met vlakke krukas, een atmosferische V8 met een cilinderinhoud van 5,5 liter, een vermogen van 680 pk en een maximaal koppel van 625 Nm. Een verrassend hoogtoerig blok, want de V8 van de Corvette Z06 Stingray loopt pas bij 8.600 toeren per minuut tegen de begrenzer aan. De schreeuwende soundtrack krijg je er gratis bij. De ontwikkeling van die LT6-motor gebeurde grotendeels in de racerij, want de V8 werd ook gebruikt door de C8.R waarmee Chevrolet deelneemt aan de autosport.

LEES OOK Officieel: Corvette C8 Z06 (2022)

Hoewel de elektrische Corvette er grotendeels zal uitzien als de versies met verbrandingsmotor, zou hij op een specifiek EV-platform staan: een variant van de zogeheten Ultium-architectuur die General Motors ontwikkelt voor de elektrische modellen van de toekomst. Er is sprake van liefst vier elektromotoren, eentje per wiel, en een systeemvermogen van meer dan 700 pk. In 2015 liet Chevrolet de benaming E-Ray registreren voor de elektrische Corvette. De presentatie zou in 2023 plaatsvinden, maar de productie staat pas voor 2024 op de planning.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten